Teismas leido suimti gaujos vadeivą: jos narys – ir Mios vyras (papildyta)

Klaipėdos miesto apylinkės teismas leido mėnesiui suimti 49-erių Artūrą Joną Venslauską, įtariamą vadovavus nusikalstamai grupei, kuri kėsinosi iš banko sukčiaudama pasisavinti apie 200 tūkst. eurų.

Vienas įtariamųjų – atlikėjos Vilijos Pilibaitytės, besivadinančios Mios vardu, sutuoktinis Nerijus Antanavičius. Panašu, kad tik jis iš keturių šiai grupei priskiriamų asmenų bendradarbiauja su teisėsaugininkais.

Už tokius nusikaltimus gresia iki aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė.

N.Antanavičius ir du jo bendrininkai nėra suimti, jiems paskirtos kitos kardomosios priemonės.

A.J.Venslauskas įvardijamas kaip šios grupės vadeiva, sugalvojęs ir realizavęs nusikalstamą planą pasisavinti banko pinigus.

Jis įtariamas dviem nusikaltimais: neteisėtu mokėjimo priemonių duomenų panaudojimu ir apgaulės būdu pasikėsino įgyti labai didelės vertės svetimą turtą.

Įtariamieji įgijo Šiauliuose veikiančią įmonę, kurios vardu įsigijo elektroninį mokėjimo kortelių skaitytuvą. Juo pasinaudodami grupės nariai imitavo sutartis su išgalvotais užsakovais ir neteisėtai pasinaudojo užsieniečių mokėjimo kortelių duomenimis. Sukčiai pasinaudojo 25 užsienio valstybių piliečių ir vieno mūsų bendrapiliečio banko kortelių duomenimis. Jais ketinta pasinaudoti gaunat banko užstatą už nesamus sandorius.

Vieno Lietuvoje veikiančių bankų Klaipėdos filialo darbuotojai buvo suklaidinti. Nusikaltėliai gavo per aštuonis tūkst. eurų ir kėsinosi tokiu pat būdu pasisavinti dar 200 tūkst. eurų.

Tolimesniam nusikaltimui kelią užkirto banko darbuotojai, jie pastebėjo neteisėtas operacijas ir užblokavo nusikaltėlių įsigytos įmonės sąskaitas.

Klaipėdos apygardos prokuroras Aurimas Galminas teigė, kad panašių bylų dar neturėjęs ir šis atvejis turėtų tapti pamoka kiekvienam žmogui, dažnai mokančiam už prekes ar paslaugas banko kortele. Bet kuris baro ar parduotuvės darbuotojas, kuriam klientas paduoda savo kortelę, turi galimybę nusikopijuoti ilgąjį banko kortelės numerį ir juo pasinaudoti nesąžiningiems tikslams.

A.J.Venslauskas anksčiau buvo ne kartą teistas už stambaus mąsto sukčiavimus. Bausmės vykdymas jam buvo atidėtas. Kaune sulaikytas įtariamasis kaltės nepripažįsta.

Mios sutuoktinis sulaikytas Vilniuje, dar du bendrininkai – netoli Klaipėdos.

N.Antanavičius, pasak prokuroro, buvo žinomas teisėsaugai, jis buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Šį kartą jis pripažįsta kaltę.

2014 metais buvęs Kraujo donorystės centro direktorius A.J.Venslauskas buvo įtartas ir teismas už tai, kad būdamas bendrovės direktoriumi, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir siekdamas turtinės naudos apgaule išvengė didelės vertės turtinės prievolės, suklastojo tikrus dokumentus ir juos panaudojo, dėl ko buvo padaryta didelės žalos. Taip pat jis neteisėtai vertėsi ūkine, komercine veikla.

Įtarimai jo vadovautai įstaigai pateikti 2012 metų rugsėjį. Nustatyta, kad Kraujo donorystės centras, neturėdamas reikiamų leidimų, 2007-2009 metais pagal sutartį su užsienio farmacijos įmone iš Lietuvos išvežė ir minėtai įmonei pardavė tam tikrą iš donorų surinktos kraujo plazmos kiekį.

Deklaruota, kad kraujo plazma išvežta perdirbti - taip centras išvengdavo prievolės grąžinti į Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetą lėšas, skirtas donorų kompensacijoms. Centrui yra paskelbtas bankrotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Adv

Adv portretas
Velniai tie komentatoriai! Kalba beleka ir dar, pasislepe...tai pasirodyk pyderai !!'

Nul'ė

Nul'ė portretas
Prie ko čia Mia ir jos gyvenimo nagrinėjimas?

Brudas

Brudas portretas
Ko kavoji snukį niekše? Ir tu ir tavo zečka mia taip supranta gerą gyvenimą?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių