Teismo dovana S. Paulikui – laisvė

Lietuvą vakar pribloškė žinia – iš kalėjimo pirma laiko paleistas buvęs Skuodo policininkas Saulius Paulikas, kuris neblaivus automobiliu mirtinai sužalojo tris iš mokyklos einančius vaikus ir paspruko. Malonę jam suteikė Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys.

Lietuvą vakar pribloškė žinia – iš kalėjimo pirma laiko paleistas buvęs Skuodo policininkas Saulius Paulikas, kuris neblaivus automobiliu mirtinai sužalojo tris iš mokyklos einančius vaikus ir paspruko. Malonę jam suteikė Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys.

Pasakė "Atsiprašau"

Sunku ir įsivaizduoti, kaip turėtų jaustis daugiau nei prieš septynerius metus žuvusių trijų dešimtmečių artimieji, išgirdę žinią, kad jų vaikų žudikas į laisvę paleistas anksčiau.

Tada, 2007 m. lapkričio 7-ąją, Skuodo rajone, Aleksandrijos kaime, įvykusi avarija sukrėtė visą Lietuvą. Neblaivus policijos pareigūnas S.Paulikas vidury dienos, vairuodamas automobilį BMW, Aleksandrijos kaimo gatvėje lenktyniavo su "Audi" ir, įsirėžęs į šalikele einančių vaikų būrį, partrenkė bei mirtinai sužalojo tris iš mokyklos grįžtančius ketvirtokus.

Pamatęs sumaitotus vaikus, jis tesugebėjo išlementi "Atsiprašau", persėdo į Vytauto Juočio vairuotą "Audi", savo aukas paliko nelaimės vietoje ir pasislėpė. Du 10-mečiai mirė iš karto. Dar vienas sunkiai sužalotas jų bendraamžis pateko į ligoninę, tačiau medikams jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

Paskelbus kaltinamąjį aktą, paaiškėjo, kad S.Pauliko mašina skriejo maždaug 105 kilometrų per valandą greičiu ir vairuotojas jos nesuvaldė. Už tai S.Paulikas buvo nuteistas kalėti devynerius metus.

Siekė net išteisinimo

Po 5 savaičių nuo teismo nutarties, S.Paulikas pareikalavo aukštesniosios instancijos teismą jį išteisinti. Jis tikino vairavęs negirtas, važiavęs negreitai ir vaikus partrenkęs tik todėl, kad bandė nusukti nuo kelio, į kurį esą buvo išbėgęs dešiniąja kelio puse ėjęs mokinys.

Beje, S.Pauliko išblaivinimas lig šiol liko mįslė, nes pareigūnams jis pasidavė tik praėjus parai po nusikaltimo, kurį, pasak liudininkų, jis vis dėlto galėjo padaryti neblaivus. Tačiau vėliau nei kraujyje, nei šlapime alkoholio likučių neaptikta.

Neoficialiai teigiama, kad iš įvykio vietos pasprukusiam pareigūnui pagelbėjo vienas geradarys, neva atlikęs išblaivinimo procedūrą viename Klaipėdos viešbutyje.

Dienraštis "Klaipėda" rašė, kad S.Pauliką gynęs advokatas Mindaugas Kepenis pripažino, jog nuteistasis niekada neneigė suvažinėjęs vaikus, tačiau mano, kad teismas nevisapusiškai ištyrė bylą ir neėmė domėn jo argumentų.

Kaltė – trims šimtams metų

2008 m. kovo 17 d. pirmosios instancijos teismas nuteisė S.Pauliką už tai, kad Aleksandrijos kaime jis vairavo neblaivus, viršijo leistiną greitį ir, nesuvaldęs automobilio, mirtinai sužalojo tris ketvirtokus.

S.Paulikas nuteistas ne tik kalėti, tada žuvusių vaikų tėvams teismas priteisė milžiniškas sumas neturtinei žalai atlyginti.

"Jis norėtų, kad kitas teismas išnagrinėtų bylą objektyviai ir priimtų teisėtą sprendimą. Be to, S.Paulikas nesutinka su priteistais ieškiniais. Jei sprendimas liktų toks pat, vidutinę algą uždirbantis kaltininkas skriaudą galėtų atlyginti tik per 300 metų", – prieš septynerius metus dienraščiui kalbėjo advokatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu

Baisu portretas
taip gaunasi kad uzmusei zmogu kaip ir nekaltas isteisina ,o duok kam i nosi tai gausi pagal straipsni sunkus nusikaltimas sesis metus tai maziausia bausme ,kur teisybe,ziuriu zmogzudziu jau daug isteisino ,o padariusius mazesnius nusikaltimus laiko kalejimuose ,manau kad ....

klaipediete 2

klaipediete 2 portretas
Labai tikiuosi,kad tiek paulikui,tiek ji paleidusiam teisejui bumerangu sugris padarytas blogis...Gal jei teisejo vaikus taip istaskytu girtas issigimelis-atleiskit,kitaip ji vadint liezuvis neapsivercia,pradetu zmogus mastyti,o svetimas skausmas,matosi,kad svetimas zmogui.

SAAS

SAAS portretas
Dar atgal i darba policijoje priims? Kas gali zinoti? Juk jis gailesi,suprato kad negerai padare. Ta uroda reikejo iki gyvos galvos kisti i kaliuze.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių