Teismui perduota byla dėl naujagimio nužudymo Palangoje

  • Teksto dydis:

Teismui perduota Palangos gyventojos byla, kurioje ji kaltinama šiemet vasarą nužudžiusi savo naujagimį.

Byla artimiausiu metu bus pradėta nagrinėti Klaipėdos apygardos teisme, pirmadienį pranešė prokuratūra.

Manoma, kad palangiškė moteris šiemet liepą darbovietėje pagimdė vaiką. Vėliau jis buvo išmestas į konteinerį kartu su šiukšlėmis.

30-metė moteris kaltinama nužudžiusi bejėgiškos būklės mažametį savo šeimos narį.

Prokuratūra teigia, kad ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma pagrįstai leidžia manyti, kad palangiškė A. A. šių metų liepą atvykusi į darbą Vytauto gatvėje pagimdė tarnybiniame tualete pagimdė berniuką ir nužudžiusi naujagimį jo kūnelį kartu su kitomis atliekomis išmetė į konteinerį. Moteris tikėjosi, kad apie nėštumą nežinoję kolegos ir artimieji šios žinios taip niekada ir nesužinos.

Tačiau A. A. ėmus kraujuoti, buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba. Ji stipriai kraujavo, gimdos kaklelis buvo atsivėręs, požymiai atitiko gimdymo požymius, tačiau ji griežtai neigė gimdžiusi. Gydymo įstaigoje ir paaiškėjo, kad moters kraujavimas atsirado ne šiaip sau, o dėl to, kad ji visai neseniai pagimdė. Palangiškės darbovietėje apžiūrėjus teritoriją, rastas naujagimio kūnelis.

Teismo ekspertų pateiktoje išvadoje konstatuojama, kad nusikaltimo padarymo metu A. A. galėjo suprasti savo veiksmų esmę ir juos valdyti.

Moteriai už bejėgiškos būklės mažamečio savo šeimos nario nužudymą gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 8 iki 20 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Agne

Agne portretas
Koki iki gyvos galvos tokiom tik mirties bausmes skirti

Anonimas

Anonimas portretas
Iki gyvos galvos tokia
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių