Teismui perduota byla dėl vaikino nužudymo Palangoje

  • Teksto dydis:

Klaipėdos teisėsaugos pareigūnai nagrinėti teismui perdavė bylą dėl 23 metų jaunuolio nužudymo Palangoje.

Prieš teismą stos du vyrai ir moteris. Trečiadienį Klaipėdos apygardos teismas spręs, ar kaltinamuosius toliau laikyti suimtus. Bylos nagrinėjimas dar nėra prasidėjęs.

Dviem asmenims pareikšti kaltinimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo ir nusikaltimo ar nusikaltimą padariusio asmens slėpimo, o trečiasis kaltinamasis bus teisiamas dėl žmogžudystės ir fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Per pustrečio mėnesio trukusį tyrimą nustatyta, kad 2018 metų spalio 10-osios naktį trys kaltinamieji, apsvaigę nuo alkoholio sumušė nukentėjusįjį.

23-ejų vyrui teko atlaikyti gerokai už save vyresnių dviejų vyrų ir moters smūgius į galvą ir kitas kūno vietas. Kaip kaltinamieji teigė, vyrą jie sumušė vedini pykčio dėl skolos ir apkalbų, skelbia prokuratūra.

Bylos duomenimis, vakaras muštynėmis nesibaigė. Vienas iš kaltinamųjų, kaip įtariama, ne mažiau 16 kartų peiliu nukentėjusiajam dūrė į įvairias kūno vietas. Dėl daugybinių durtinių-pjautinių sužalojimų, vyras mirė.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia manyti, kad kaltinamieji S. A. ir R. S. iš baimės, kad gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn už sugėrovo S. N. padarytą labai sunkų nusikaltimą, sudegino savo rūbus, avalynę su kraujo pėdsakais ir nukentėjusiojo mobilųjį telefoną.

Vyro lavoną Palangoje, miškelyje Ligoninės gatvėje, aptiko šunį vedžiojęs praeivis.

Bylos duomenimis, ryte netoli ligoninės Palangoje radus 23 metų nukentėjusiojo kūną, apie 15 val. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnai kartu su Palangos miesto policijos pareigūnais jau buvo sulaikę tris įtariamuosius – du vyrus ir moterį.

Kaltę dėl jiems inkriminuojamų nusikalstamų veikų visi kaltinamieji pripažįsta pilnai.

Netrukus po nužudymo išaiškinimo policija skelbė, kad vienas įtariamųjų, 1971 metais gimęs vyras prieš kelerius metus buvo grįžęs iš įkalinimo įstaigos, kur 12 metų kalėjo už panašiomis aplinkybėmis įvykdytą savo brolio nužudymą.

Palangoje, Ligoninės gatvėje, šunį vedžiojęs praeivis miškelyje aptiko vyro lavoną.

Vyras su daugybinėmis durtinėmis ir pjautinėmis žaizdomis įvairiose kūno vietose, dėvėjo tik apatines trumpikes.

Įvykio vietoje dirbę policijos pareigūnai identifikavo, kad tai 1995 metais gimęs vyras, pirminiais duomenimis, be nuolatinės gyvenamosios vietos, gyvenęs apleistame name netoli nužudymo vietos.

Jis taip pat anksčiau buvo ne kartą teistas, neseniai grįžęs iš įkalinimo įstaigos. Žiniasklaidoje buvo skelbta, kad nužudytasis buvo našlaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių