Telefoniniai sukčiai išviliojo tūkstantį eurų

Telefoniniams sukčiams vis dar pavyksta rasti aukų. Šį kartą nuo jų nukentėjo garbaus amžiaus klaipėdietė. Sukčiai prisistatė pensininkės dukra.

80 metų klaipėdietės pranešimą uostamiesčio policija gavo šeštadienį. Moteris pasakojo, kad į namų laidinį telefoną paskambino jos dukra apsimetę sukčiai.

Skambinusieji nurodė, kad ši sužalojo žmogų ir pareikalavo pinigų operacijai. Garbaus amžiaus moteris patikėjo sukčių sukurpta istorija. Ji sutiko duoti pinigų.

Praėjus kiek laiko po skambučio, į pensininkės namus atėjo apie 30 metų amžiaus, 180 centimetrų ūgio vyras. Garbaus amžiaus moteris jam atidavė 1 tūkst. eurų.

Vėliau pensininkė suprato, kad buvo apgauta ir kreipėsi į policiją.

Pareigūnai, įvairūs specialistai ne kartą yra skelbę, kaip nepakliūti į telefoninių sukčių pinkles. Pabrėžiama, kad niekada nereikia pulti vykdyti įtartinų skambintojų prašymų, nurodymų, reikalavimų.

Jokiu būdu nepateikti elektroninės bankininkystės duomenų, duoti pinigus nepažįstamam asmeniui, juos pervesti į skambintojo nurodytas banko sąskaitas ar pirkti išankstinio apmokėjimo kortelių, padiktuoti jų kodus.

Sulaukus pranešimo apie nelaimę, į kurią neva pakliuvo giminaitis ar artimasis, rekomenduojama susisiekti su juo ir įsitikinti, ar tikrai reikalinga pagalba.

Apie tokį skambutį patariama papasakoti kaimynui, draugui, kitam patikimam žmogui, kuris padės įvertinti situaciją. Apie įtartinus skambučius visada patariama informuoti policiją.

Artimieji turėtų įspėti vyresnio amžiaus žmones apie galimus sukčių skambučius. Paprastai būtent jie ir tampa telefoninių sukčių aukomis.

Pabrėžiama, kad nei policijos pareigūnai, nei banko darbuotojai niekada neprašo atskleisti banko kortelės, elektroninės bankininkystės kodų. Taip pat neateina į namus suskaičiuoti grynų pinigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gardas

Gardas portretas
Ha, daba pradės po namus vaikščioti gaisrininkai ir tikrinti dūmų jutiklius. Bus linksma.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių