Terlionę teks šveisti savininkams

Audros gatvėje neseniai iškilęs trijų aukštų namas jau spėjo nukentėti nuo vandalų. Jį juosiančią tvorą "papuošė" masyvi geltona keverzonė. Turto savininkams reikės nedelsiant valyti milžinišką geltonos spalvos grafitį.

Sienų terliotojai – jau daug metų galvos skausmas ne tik kontrolieriams, bet ir nekilnojamojo turto, ant kurio atsiranda grafičių, savininkams. Mat nuvalyti tokį "palikimą" jiems atsieina nepigiai.

Ne išimtis ir šis kartas. Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys teigė, kad piktavališkai išterliota tvora teks pasirūpinti tiems, kam ji priklauso.

"Pranešime policijai ir įpareigosime savininkus uždažyti tvorą", – komentavo V.Valys.

Šiuo klausimu su pareigūnais aktyviai bendradarbiaujantys kontrolieriai teigė, kad darbo rezultatai uostamiestyje juos džiugina.

"Pareigūnai šiuo metu irgi gana aktyviai kovoja su grafitininkais, prieš pusmetį buvo sulaikyta grupė asmenų – apie 40 žmonių, bjaurojusių miesto pastatus. Taigi į grafičius kreipiamas rimtas dėmesys. Siekiant išaiškinti pažeidėjus, buvo įtraukta Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba. Net kolegos iš Vilniaus stebisi, kaip mes pasiekiame tokių gerų rezultatų. Palyginti su jais, esame kaip šventa karvė", – nesikuklino vedėjas.

Pažeidėjams, priklausomai nuo padarytos žalos masto, gresia administracinė arba baudžiamoji atsakomybė. Pastaroji gali būti taikoma tiems, kurie suniokoja kultūros paveldui priklausantį pastatą.

Nutvėrę tokį chuliganą, kontrolieriai gali skirti įspėjimą arba baudą iki 579 eurų.

Tiesa, neretai grafitininkai atsakomybės išvengia, o pričiupti dažniausiai teisinasi demonstruojantys savo meninius gabumus arba aiškina esantys nepilnamečiai, todėl patys negalintys atlyginti žalos suniokoto turto savininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
nesuprantu kodel savininkai turės šveisti ? Mes mokame mokesčius , gal gali savo darbą dirbti tie , kurie gauna atlyginimą už tvarką mieste ?

Prototipe

Prototipe portretas
Maladec bahurai judekit toliau

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Ten, panašumo yra kad gatvė išniekinta pastačius tvorą. Panašu į Sibiro sodybą, kur slepiamasi nuo šaitanų meškų ir pabėgusių kalinių...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių