Tris kartus teistas Klaipėdos valdininkas A. Šimkus vėl sės į teisiamųjų suolą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismui perduota didelės apimties baudžiamoji byla, kurioje buvęs Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos departamento direktorius Alfonasa Šimkus. yra kaltinamas didesnio negu 250 MGL vertės kyšio priėmimu, kurstymu suklastoti dokumentus ir didelės vertės turto iššvaistymu stambiu mastu. Įtarimai šioje byloje taip pat pareikšti vienam juridiniam asmeniui.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą, nustatė, kad A. Šimkus, būdamas valstybės tarnautojas, už palankius sprendimus bendrovei, pagal sutartis atliekančiai Klaipėdos miesto savivaldybės užsakymus, pareikalavo ir priėmė didesnės negu 250 MGL vertės kyšį, sukurstė kitus asmenis suklastoti ir panaudoti suklastotus dokumentus, taip pat iššvaistė didelės vertės Klaipėdos miesto savivaldybės turtą.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

A. Šimkus už panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas teistas jau tris kartus. Jam buvo skirta piniginė bauda ir trejus metus uždrausta dirbti su valstybės tarnyba susijusį ir vadovaujamą darbą ne tik valstybinėse, bet ir privačiose įmonėse. 2013 m. kovo 22 d. Klaipėdos apygardos teismas A. Šimkui skyrė realią ketverių metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad jis už pagalbą vienai bendrovei, laimėjusiai savivaldybės skelbtą viešąjį darbų konkursą, kaip atlygį gavo 117 tūkst. litų vertės automobilį „Volvo S60“. Šis nuosprendis yra apskųstas apeliaciniam teismui ir dar neįsiteisėjęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jawol

Jawol  portretas
Na va Alpukai, išmetė tave iš lovio, dabar nei pinigų, nei užtraukti ką begali kabinete.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių