Tyrimo išvada: studentas nusižudė pats

Po pusmetį trukusio tyrimo uostamiesčio pareigūnai pasirengę konstatuoti, kad balandžio viduryje į Naujosios turgavietės sieną įsirėžusioje mašinoje su peiliu krūtinėje rastas negyvas vaikinas tapo ne nusikaltimo auka, o nusižudė pats.

Po pusmetį trukusio tyrimo uostamiesčio pareigūnai pasirengę konstatuoti, kad balandžio viduryje į Naujosios turgavietės sieną įsirėžusioje mašinoje su peiliu krūtinėje rastas negyvas vaikinas tapo ne nusikaltimo auka, o nusižudė pats.

Balandžio 17-osios naktį tamsios spalvos "Audi" trenkėsi į sieną, o bendruoju pagalbos telefonu gelbėtojams buvo pranešta, kad viduje yra prispaustas žmogus.

Mašina buvo labai sumaitota, o vairuotojas – nebegyvas. Įvykio vietą apžiūrėjusius pareigūnus nustebino, kad 1990 metais gimęs studentas žuvo ne nuo patirtos traumos. Jo krūtinėje styrojo iki rankenos susmigęs peilis.

Iš Klaipėdos rajono kilęs jaunuolis artimiesiems nekėlė jokio rūpesčio, nė vienas artimųjų neįtarė, kad jis turi kokių nors bėdų.

Todėl žuvusiojo tėvai spėliojo, jog vaikinas galėjo būti nužudytas.

Pareigūnų abejones kaitino ir teismo medicinos ekspertai. Vieni jų sakė, kad nusižudyti tokiu būdu neįmanoma, nes nuo smūgio besiskleidžianti oro pagalvė turėtų pakreipti peilį ir jis niekaip neįsmigtų į kūną. Kiti tvirtino priešingai ir net prisiminė panašias savižudybes.

Kad būtų atmesta bent menkiausia abejonė, policininkai kreipėsi į daugybę specialistų.

Vieni jų tyrė vaikino kompiuterį. Panašu, jog prieš nelaimę jis domėjosi įvairiais savižudybių būdais. Psichiatrai iš tam tikrų požymių nustatė, kad jaunuolis galėjo jausti nemažą įtampą.

Tirta, kieno kraujas sutepė keleivio pusės oro pagalvę. Paaiškėjo, kad tai ne kito žmogaus, o to paties vaikino kraujas.

Dar viena ekspertų grupė visais įmanomais būdais bandė sužinoti, ar kieno nors kito nudurtas ir paskutines akimirkas gyvenęs žmogus dar galėtų bent trumpai vairuoti mašiną. Neigiamas atsakymas padėjo nustatyti, kad kito asmens tąnakt nebuvo.

Praėjusią savaitę sujungę visas specialistų išvadas bei faktus pareigūnai galutinai apsisprendė – vaikinas nusižudė pats. Šiomis dienomis ketinama oficialiai nutraukti ikiteisminį tyrimą ir konstatuoti, kad visą Klaipėdą balandžio viduryje sukrėtęs įvykis buvo savižudybė.

Kodėl vaikinas nusprendė savo noru atsisveikinti su gyvenimu, vienareikšmiškai nustatyti nepavyko.

Jeigu ši išvada nebus apskųsta ir tyrimas nebus atnaujintas, sumaitotas automobilis, visą šį laiką saugotas Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kieme, bus grąžintas velionio tėvams.


Šiame straipsnyje: savižudybėpeilisAudi

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių