Ugnis niokojo pajūrio mišką

Trečiadienį vakare degė miškas šalia Šventosios. Būta baimės, kad ugnis greitai išplis sausame pajūrio miške ir suniokos bundančią jo gamtą.

Kažkoks žmogus bendruoju pagalbos telefonu balandžio 24 dieną paskambino 17.35 val. Jis pranešė matantis, kaip ugnis ryją pušų viršūnes ties Ošupio tako pradžia.

Į įvykio vietą išskubėjo šešios ugniagesių autocisternos, gelbėtojams talkinti atvyko ir Kretingos miškų urėdijos darbuotojai.

Ugnis siautėjo nemažame miško plote. Pasak ugniagesių, stiprus tądien visame krašte siautėjęs vėjas blaškė ugnį, gaisras plito be galo greitai apimdamas vis naujus plotus. Kadangi miške labai sausa, liepsnos siekė pušų viršūnes, ugnies liežuviai ir tiršti dūmų debesys buvo matomi net Palangoje.

Ugniagesiai darbą baigė tik apie 21 val. Pusketvirtos valandos trukusi jų kova su ugnimi baigėsi be žmonių aukų, pavyko išsaugoti ugnies nepaliestus statinius.

Jau paskaičiuota, kad išdegė apie 150 arų miško paklotės, didžiojoje šio ploto dalyje nudegė ir medžiai.

Gaisro priežastis dar tiriama.

Gelbėtojai praneša, kad miškuose labai sausa, prašoma nekurti laužų, nenumesti nuorūkų, pamačius beįsplieskiančią liepsną, kaip įmanoma greičiau pranešti ugniagesiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
algas kelkit gaisrinikam pagarbos zodziu vaikai seimoje nevalgo/gal sias metais pakels nors pora simtu dames,

mūsų ugniagesiai valdo

mūsų ugniagesiai valdo portretas
Pagarba ugniagesiams! Prie tokių oro sąlygų gaisrai praktiškai nevaldomi...

ezys

ezys portretas
>>>Nesta. Nesu isitikines, bet manau, kad isdegus miskui jo seimininkas privalo ji atsodinti per 3 metus, zemes paskirtis juk nepasikeite ;)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių