Ukrainietis į Lietuvą bandė įsivežti nedeklaruotų grynųjų pinigų

  • Teksto dydis:

Muitininkai pasienyje sulaikė ukrainietį, į Lietuvą mėginusį įsivežti nedeklaruotų grynųjų pinigų, pirmadienį pranešė Klaipėdos teritorinė muitinė.

Praėjusį ketvirtadienį 5.30 val. iš Rusijos į Panemunės kelio postą tuščias krovininis automobilis su puspriekabe, vairuojamas Ukrainos gyventojo O.B. Muitinės pareigūnai, patikrinę atvykusią transporto priemonę ir vairuotojo daiktus, rado nedeklaruotus 10 tūkst. 760 eurų, 80 Lenkijos zlotų (18 eurų) ir 217 Ukrainos grivinų (7 eurai). Nedeklaruoti pinigai buvo gabenami dokumentų dėkle, daiktadėžėje ir rankinėje.

Grynieji pinigai sulaikyti. Dėl šio įvykio Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokurorai.

Pagal galiojančias ES ir nacionalinės teisės aktų nuostatas, grynuosius pinigus, kurių vertė sudaro 10 tūkst. ar daugiau eurų, ir (ar) vertybinius popierius, kurių vertė prilyginama šiai sumai, privalomai turi būti deklaruojama muitinei, užpildant nustatytos formos deklaraciją. Šią deklaraciją būtina pateikti muitinės pareigūnams ne tik išvykstant ar atvykstant į ES, bet ir vykstant iš vienos ES valstybės į kitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juokas

juokas portretas
O sako kad banderos neturtingi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių