Uostamiesčio grafitininkams teismas tik pagrūmojo pirštu

Klaipėdoje ketvirtadienį paskelbtas nuosprendis sienų terliotojams, teigiantiems, kad tokiu būdu norėjo visuomenei pademonstruoti savo meninius sugebėjimus.

Klaipėdoje ketvirtadienį paskelbtas nuosprendis sienų terliotojams, teigiantiems, kad tokiu būdu norėjo visuomenei pademonstruoti savo meninius sugebėjimus.

Nors demaskuoti miesto viešųjų erdvių darkytojus Klaipėdos policija pasitelkė net Organizuoto nusikalstamumo tyrimų biuro pareigūnus, kurie buvo ėmęsi net naktinio įtariamųjų sekimo, dėl didesnės dalies įtarimų, keturi subrendę vyrai buvo išteisinti.

Miesto pastatai, tiltai, traukinių vagonai bei viešieji tualetai aprašinėti užrašais MER, TB2, BRO, MEST ir kitais.

Įtariamųjų namuose atlikę kratas pareigūnai rado nemenkus fotoalbumus, kuriuose vyrai kaupė grafičių nuotraukas. Tačiau pareigūnams nepavyko įrodyti, kad tai įtariamųjų darbas. Vienas jų net vestuvių dieną jaunamartę savo žmoną nufotografavo prie Skulptūrų parke esančio pastato, ant kurio sienos puikavosi dvi širdys bei jo ir žmonos vardų trumpinys.

Teismo nuosprendyje teigiama, kad vien prielaidų apkaltinti Kirilą Lavrinovičių, Aleksandrą Borovinskich, Dmitrijų Borodiną ir Marką Paškevičių nepakanka.

Didesniąją dalį aprašinėtų bei apipieštų pastatų šie vyrai vėliau uždažė arba nuvalė, todėl jiems patekti civiliniai ieškiniai nėra milžiniški ir siekia vos kelis tūkstančius litų.
Dalis kaltinimų liko nepatvirtinti dėl atsainaus pareigūnų darbo, nes kaltinamajame akte nurodyti piešiniai bei užrašai neatitiko tikrovės, tad visos abejonės vertinamos teisiamųjų naudai.

Nuteistiesiems paskirtos baudos sumažėjo dar ir todėl, kad ikiteisminio tyrimo metu jie praleido už grotų porą savaičių. Kiekviena kalinimo diena prilyginama tam tikrai pinigų sumai, kuri iš paskirtos baudos atimta.

Teismo sprendimu, K.Lavirinovič, pripažintas kaltu dėl devynių pastatų suniokojimo, nubaustas 6,5 tūkst. litų bauda. A.Borovinskich už šešių pastatų aprašinėjimą skirta 2,71 tūkst. litų bauda. D.Borodinui už 8 analogiškus nusikaltimus skirta  3,51 tūkst. litų bauda.

Garsusis M.Paškevičius, kurio parašu MER išmarginta daugybė uostamiesčio pastatų, išlipo iš balos sausas, nes ikiteisminio tyrimo metu už grotų praleido tiek laiko, kiek jam buvo skirta baudos. Beje, šis per 30-metį perkopęs vyras pripažino kaltę tik dėl vieno fakto, visus kitus jis neigė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linaaaa to Siaip

Linaaaa to Siaip portretas
O kažin kas sumoka už apipaišytų namų sienų dažymą? Ar jau pamiršot, kaip rudenį buvo masinis sienų dažymas, po kurio butų gyventojams sąskaitose atsirado, kam 50, o kam ir 90 Lt sumos už tai???

dzo

dzo portretas
Sveiki graffiti meistrai,turiu jums legalu pasiulyma Klaipedoje. susisiekite 865798599

To Nu

To Nu  portretas
Jus esat pidaras zmogau,todel nieko nekada nesuprasit sidekit prie savo kompo ir smaukikyt toliau !!!!!!!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių