Uostamiesčio kriminalistai nustatė, kas mieste užpuldinėjo ir apiplėšinėjo gyventojus

  • Teksto dydis:

Klaipėdos m. pirmojo PK Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai nustatė du įtariamuosius, kurie 2013 m. liepos mėnesį Klaipėdos miesto centre bei Kretingos gatvėje užpuldavo ir apiplėšdavo gyventojus.

Klaipėdos m. pirmojo PK Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai nustatė du įtariamuosius, kurie 2013 m. liepos mėnesį Klaipėdos miesto centre bei Kretingos gatvėje užpuldavo ir apiplėšdavo gyventojus.

Nustatyta, kad nakties metu jie užpuldavo žmones, jų atžvilgiu panaudodavo fizinį smurtą ir iš jų pagrobdavo turtą, dokumentus bei mokėjimo priemones. Vėliau, pasinaudoję pagrobtais dokumentais, lombarde užstatė plėšimo metu įgytą turtą. Tokiu būdu jie panaudojo svetimus dokumentus bei klastojo dokumentus. Įtariamieji pasižymėjo ciniškumu, nes vieno plėšimo metu nukentėjusįjį išrengė ir grasino jį nužudyti, tempdami į laukymėje esantį šulinį, tačiau savo ketinimų neįvykdė, kadangi nukentėjusysis pasipriešino ir nuo užpuolikų pabėgo.

Vienam iš įtariamųjų, V.B., gim. 1994 m., buvo skirta kardomoji priemonė – suėmimas iki tol, kol įsiteisėjo ankstesnis nuosprendis dėl kitų veikų padarymo. Šis asmuo teistas 3 kartus dėl analogiškų nusikaltimų, policijos komisariatuose atliekama daugiau ikiteisminių tyrimų jo atžvilgiu. Antrajam įtariamajam, V.R., gim. 1992 m., neteistam, paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės – įpareigojimas registruotis, dokumentų paėmimas.
                    
Be to, Klaipėdos m. pirmojo policijos komisariato pareigūnai nustatė įtariamąjį, kuris 2013 metų pavasarį įvairiose Lietuvos vietose apgaule iš fizinių bei juridinių asmenų išviliodavo automobilius, kuriuos vėliau pasisavindavo.

Nustatyta, kad 2013 metų kovo, balandžio mėnesiais Klaipėdoje su indvidulios įmonės savininku, o Alytuje – su automobilių nuoma užsiimančia bendrove, sudarė automobilių nuomos sutartis, tačiau pasibaigus nuomos sutarties terminui automobilių negrąžino, o atidavė į metalo supirktuves. 2013 metų balandžio mėnesio viduryje Rietavo mieste įtikino asmenį, kad gali suremontuoti automobilį. Pastarasis automobilį patikėjo įtariamajam, o šis patikėtą turtą pardavė metalo laužo supirkuvei. 2013 metų balandžio mėnesį Klaipėdoje įtariamasis, žadėdamas pirkti automobilį, jį paėmė neva išbandymui ir taip jo negrąžino, o pardavė trečiajam asmeniui.

Įtariamasis T.V.,gim.1991 m., yra neteistas, jam paskirtos kardomosios priemonės -įpareigojimas registruotis policijos įstaigoje, dokumentų paėmimas.


Šiame straipsnyje: policijakriminalistaiužuolikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

otilija

otilija portretas
iš tikro, kodėj pavardės po grifu "slaptai"? Gal mūsų teisėsauga nėra įsitikinus kad tai tikrai tie plėšikai. Kad sau konfūzo nepasidarytų užslaptina pavardes?

Loni

Loni portretas
Kodėl nerodote šitų išgamų snukių??? Be teismo juos sodint ir ilgam. Šviežiena bus sėdintiems kalėjime.

roo

roo portretas
Ikelkit nuotraukas tu suku maloletkos uzmushiu
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių