Uostamiesčio motociklininkams triukšmas atsirūgs

Panašu, kad teisiniai argumentai motociklų vairuotojų, griaudėjimu varginančių klaipėdiečius dažną vėlyvą vakarą, neveikia. Uostamiesčio gyventojai jau ima garsiai kalbėti apie linčo teismą gatvių chuliganams.

Kreipiasi į savivaldybę

Kone kiekvieną vakarą, jau sutemus, Klaipėdos gatvėmis nuo pietinio pakraščio iki pat šiaurinio molo lekia keli sportiniai motociklai. Jų variklių gausmas girdimas už kelių kilometrų. Miesto žmonių kantrybė baigėsi.

Vieni ketina oficialiai kreiptis į savivaldybės Saugaus eismo komisiją. Kiti planuoja patys pamokyti triukšmadarius.

Klaipėdiečių įtūžį sukėlė ir pirmosios oficialios mokslo metų dienos išvakarėse daugybę klaipėdiečių iš miego pakėlęs būrys motociklininkų.

Rugsėjo 2-osios vakare jie dukart nervino miestiečius: apie 22 val. ir prieš vidurnaktį. Matyt, motociklininkai, kaip paprastai, važiavo iki jūros ir atgal.

Melnragiškiai jau pavargo nuo variklių griaudėjimo ir ketina prašyti uždrausti važiuoti motorinėms transporto priemonėms Molo gatve.

Gyventojai įsitikinę, kad prie jūros norintys privažiuoti ratuotieji ras būdų pasiekti paplūdimius ir molą, juo labiau kad iš naftos įmonės yra nutiesta atskira gatvė.

Galvų nežada pjauti

Kiti klaipėdiečiai žada pradurti naktimis ramybės jiems neduodančių motociklininkų padangas ir taip išspręsti problemą.

"Jeigu policija ir savivaldybė nieko negali padaryti, padarysime mes patys. Nebūsime pirmi. Juk virš galvos iškelti motociklininkų vairai irgi ne iš mandrumo atsirado. Bene Amerikoje prieš daug metų su baikeriais buvo kilęs konfliktas. Žmonės pririšo vielą tarp medžių, taip ne vienas motociklininkas prarado galvą. Tada kiti susimontavo aukštai pakeltas vairo rankenas, jos apsaugodavo baikerių gyvybes. Mes galvų nepjausime, juo labiau kad ne "čioperiai", o "britvos" pas mus kelia triukšmą. Paguldysime ant gatvės "ežį", tada jaunimėlis supras, kad nusikalto. Jeigu tie, kam priklauso, negali imtis veiksmingų priemonių, mes imsimės savų", – kalbėjo įširdęs melnragiškis.

Klaipėdos kelių policijos tarnybos vadovas Mindaugas Džermeika tikino, kad su miesto gatvėmis "skraidančiais" motociklininkais geruoju susitarti neįmanoma.

Pasiklausė ir nurūko

Kelių policijos tarnybos vadas prisiminė šių metų vasaros pradžioje įvykusią tragišką avariją Baltijos prospekte, kai sportiniu motociklu važiavęs vaikinas rėžėsi į iš apsisukimo juostos įvažiuojantį automobilį ir žuvo vietoje.

Būtent tą jauną žmogų bene prieš savaitę iki avarijos kalbino mūsų pareigūnai.

"Būtent tą jauną žmogų bene prieš savaitę iki avarijos kalbino mūsų pareigūnai. Tai buvo profilaktinis pokalbis, nes vaikinas buvo pagarsėjęs mėgėjas greitai važinėti. Kol pareigūnas kalbėjo, jis stovėjo nuleidęs galvą, atrodė, kad klausėsi. Kai tik pokalbis baigėsi, jaunuolis sėdo ant motociklo ir nurūko milžinišku greičiu, lyg jokio pokalbio ką tik nė nebūtų buvę. Mūsų žiniomis, netrukus jis nusipirko dar galingesnį motociklą, kurį vairuodamas ir žuvo. Eismo nelaimės tyrimas dar nebaigtas", – pasakojo M.Džermeika.

Pareigūnas aiškino, kad motociklais ir blerbiančiais automobiliais važinėjantys vaikinai žinomi policininkams, su jais ne kartą kalbėta, jiems aiškinta, kokius pažeidimus jie daro.

Iš komentarų virtualioje erdvėje aiškėja, kad šiurpinti paprastus klaipėdiečius ir bėgti nuo policijos jiems – didžiausias malonumas ir tikslas.

Klaipėdos AVPK Kelių policijos tarnybos Kelių patrulių kuopos vadas Artūras Freitikas pasakojo, kad pastaruoju metu vis dažniau automobiliuose vaizdo registratorius turintys žmonės pateikia pareigūnams įrašų, kuriuose užfiksuoti motociklininkų pažeidimai.

Tokiais įrašais remiantis galima patraukti kaltuosius administracinėn atsakomybėn.

Skaičiai ir faktai

Vasarą Klaipėdoje organizuotos 93 policinės priemonės.

32-iejų metu siekta kontroliuoti dviračių transporto priemonių vykdomus pažeidimus.

Reidų metu patikrinti 452 motociklai.

Nustatyti 49 motociklininkų įvykdyti Kelių eismo taisyklių pažeidimai:

25 greičio viršijimo atvejai,

4 pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejai,

12 šalmų naudojimosi tvarkos taisyklių pažeidimų,

8 asmenys neturėjo teisės vairuoti motociklą.

Per vasarą gauta 11 vaizdo informacijų, užfiksuotų vaizdo registratoriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Monika

Monika portretas
Vidurvasarį važiavau Liepų g-ve, priekyje važiavo du motociklininkai vokiškais numeriais, tai jų baikai neskleidė jokio garso. Buvo malonu stebėti kokia važiavimo kultūra, nenardė tarp automobilių ,sustojusių prie šviesoforų. Galvojau, kada mūsų baikeriai išaugs iki tokio lygio ir pradės gerbti aplinkinius.

Monika

Monika portretas
Mieste triukšmadariams ne vieta. Tokiems "baikeriams" drausti įvažiavimą į miestą.

siaip pamastymui

siaip pamastymui portretas
retorinis klausimas; kokia bauda netycia nepraleidus pagrindiniu lekiancios britvos t.y isvaziavus is salutinio su senu kledaru? aisku britvos pilotas negyvas, arba ratukuose. kalejimas arestas ar pinigine bauda vairuotojui? P.S .bukit atidus kelyje daug issiblaskiusiu.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių