Uostamiesčio teismas atvertė kraupios avarijos bylą

Teisės vairuoti neturintis palangiškis antradienį Klaipėdos apylinkės teisme mėgino apgailestauti dėl to, kad pernai lapkritį automobiliu sutraiškė per gatvę ėjusią klaipėdietę.

Teisės vairuoti neturintis palangiškis antradienį Klaipėdos apylinkės teisme mėgino apgailestauti dėl to, kad pernai lapkritį automobiliu sutraiškė per gatvę ėjusią jauną klaipėdietę.

Sutraiškė kūną

Palikęs gatvėje mirti 22 metų merginą, 27 metų Edvinas Jurkus paspaudė greičio pedalą, su dviem girtais draugais pabėgo iš įvykio vietos ir dešimt dienų slapstėsi nuomojame bute.

Teismas antradienį baudžiamąją bylą pradėjo nagrinėti iš esmės. Pirmajame teismo posėdyje apklaustas įvykio kaltininkas, keli liudininkai ir žuvusios merginos buvusi globėja.

Kraupus eismo įvykis nutiko pernai lapkričio 24 dieną. Apie pusvalandį po vidurnakčio Herkaus Manto ir J.Janonio gatvių sankryžoje miestą stebinčios kameros užfiksavo, kaip viršydamas greitį į sankryžą įvažiavo automobilis „Range Rover“. Kliudęs vieną iš grupelėje per gatvę ėjusių žmonių, automobilis nuvažiavo tolyn.

Paaiškėjo, kad ne per perėją gatvę kirto 22 metų Agnė Dirgėlaitė. Automobilio kliudyta mergina žuvo vietoje.

Teisme žuvusiosios mamos sesuo Janina Sauserienė teisme tikino, kad patyrė šoką, sužinojusi apie nelaimę.

„Juk jos visą kūną ištaškė į gabalus, kojos atskirai buvo nuo kūno“, – kalbėjo kurį laiką merginą auginusi teta.

Liepė bėgti

Pats įvykio kaltininkas E.Jurkus teisme papasakojo tos nakties įvykius. Vairuotojo pažymėjimo niekada neturėjęs vyras jau buvo ne kartą baustas už kelių eismo taisyklių pažeidimus, tačiau tai jo nesustabdė ir lemtingą vakarą jis sėdo už draugo mašinos vairo.

„Mes šventėme gimtadienį. Su pusbroliu nuvažiavome į barą, kur susitikome du mano bendramokslius. Išgėrėm keturiese. Vienas iš draugų pasiūlė važiuoti į naktinį klubą Klaipėdoje. Kadangi jie buvo girtesni, už vairo sėdau aš. Aš buvau išgėręs 100 gramų viskio su kokakola“, – pasakojo E.Jurkus.

Vyras su draugu ir jo mašina pasuko uostamiesčio link, pakeliui aplenkdami dar vieną bičiulių ekipažą.

„Aš važiavau Herkaus Manto gatve antrąja eismo juosta. Prie sankryžos su J.Janonio gatve pamačiau, kaip priekyje važiavusi mašina pristabdė. Tuo metu pagalvojau, kad ją aplenksiu pirmąja eismo juosta. Tuo metu pajutau smūgį“, – aiškino palangiškis.

Vyras suprato, kad partrenkė žmogų, tačiau šalia sėdėjęs mašinos savininkas sušuko, kad draugas važiuotų toliau.

„Jis sakė, kad važiuočiau toliau, nestočiau. Aš jo paklausiau“, – prisipažino E.Jurkus.

Slėpėsi 10 dienų

Pabėgę iš įvykio vietos vyrai mašiną paliko vieno daugiabučio namo kieme ir taksi sugrįžo į Palangą.

Netrukus policija išsiaiškino, kam priklauso paliktas kieme ir aplamdytas automobilis. Jo savininkas nurodė, kad mašiną vairavo E.Jurkus.

Vyro dešimt parų ieškojo teisėsaugininkai, tačiau šis išjungęs mobilųjį telefoną nuo policijos slapstėsi nuomojamame bute Šventojoje.

E.Jurkus aiškino neištvėręs graužaties ir pats atėjo į prokuratūrą prisipažinti dėl padaryto nusikaltimo.

Gresia iki 8 metų kalėjimo

Ekspertai nustatė, kad palangiškis viršijo greitį. Už tai, kad sukėlė eismo įvykį ir mašiną vairavo neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, E.Jurkui jau yra paskirta bauda.

Už gyvybės atėmimą E.Jurkui gresia iki 8 metų laisvės atėmimas.

Taip pat vyrui pateiktas 150 tūkst. litų civilinis ieškinys. Tokią sumą už sesers dukrą nori prisiteisti mergaitę auginusi J.Sauserienė.

E.Jurkus nukentėjusiajai jau yra atlyginęs turtinę žalą ir pervedė į moters sąskaitą 7 tūkst. litų žuvusiosios laidotuvių išlaidoms padengti.

Avarijoje žuvusi A.Dirgėlaitė prieš du mėnesius iki lemtingo įvykio išgarsėjo tuo, kad paskambino savo globėjai ir pranešė, kad ją neva pagrobė du vyrai iš išvežė į mišką. Sustiprintos policijos pajėgos ieškojo merginos visoje apskrityje.

Išaiškėjo, kad mergina tądien linksminosi su drauge ir, vakare nenorėdama grįžti namo pas tetą, išsigalvojo baisią pagrobimo istoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kažkaip čia tai merginai

kažkaip čia tai merginai portretas
Kažkas čia su ta mergina ir su ta avarija ne taip. Gal žinojo ką...buvo pagrobta paskui sutraiškyta..

Astapela

Astapela portretas
niekada tokios temos manes nepaliesdavo emociskai,bet sikarta kai paskaiciau kad zmogus jau ne viena karta yra pagaunamas vairuojantis be teisiu..darantis pazeidimus..ir dar atsimenu ta filmuota medziaga kaip jis mergina i kotleta paverte..zinant visas aplinkybes..ir jam vistiek skirti tik 8 metai..kur pasaulis ritas..na nors jis sazines kazkiek turi kad prisipazino pats atejo..

Ziauru

Ziauru portretas
Rimtai tik iki 8 metu??? Cia pasityciojimas is aukos, jos artimuju ir visos visuomenes!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių