Uostamiesčio vagys taip pat laukia švenčių

Uostamiesčio parduotuves siaubia daugybę kartų teisti, dažniausiai nuo narkotikų priklausomi asmenys. Jau netrukus jie ypač aktyviai imsis darbo, nes nuolaidų bei didžiųjų švenčių apsipirkimo karštinės laikas yra sėkmingiausias metas ir vagims.

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis neabejoja, kad gruodį prekybininkai turėtų būti ypač atidūs, dar labiau nei įprastai saugoti prekes ir skirti laiko bei pinigų apsaugai nuo vagių.

„Visos didžiulių nuolaidų dienos bei masinio prekybos centrų šturmo laikmečiai yra lydimi gausybės vagysčių. Kaip pirkėjai, taip ir nusikaltėliai veržiasi į parduotuves ir gvelbia viską, kas lengviausiai išnešama ir turi didžiausią paklausą. Vogti daiktai dažniausiai netrukus parduodami už trečdaliu mažesnę kainą nei parduotuvėje, o vagių gauti pinigai nusėda narkotikų prekeivių kišenėse. Tai nėra jokia naujiena, bet apie tai vertėtų nepamiršti“, – kalbėjo G.Mačiulaitis.

Vaizdo kameros – viena veiksmingiausių priemonių ne tik apsisaugoti, bet ir demaskuoti nusikaltėlius.

Būtent vaizdo įrašai padėjo nustatyti vagies asmenybę, kuris lapkričio 24 dieną iš vienos parduotuvės prekybos centre BIG pagrobė nugvelbė 203 eurus kainuojančią vyrišką striukę. Paaiškėjo, kad tai – daug kartų teistas 26 metų vaikinas. Striukės jis nebeturėjo.

Tokiu pat būdu demaskuotas dar vienas tame pačiame prekybos centre lapkričio 18 dieną 10 vyriškų megztinių pagrobęs vyras. Parduotuvės darbuotojai pareiškime policijai nurodė, kad vagystės metu prarado 690 eurų kainuojančių prekių.

Įtarimai dėl šios vagystės įteikti 41-erių vyrui. Sulaikę jį policininkai rado tik vieną pavogtą megztinį. Gali būti, kad jis turėjo bendrininką, bet tai tolimesnio tyrimo reikalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kipsas

kipsas portretas
"Būtent vaizdo įrašai padėjo nustatyti vagies asmenybę, kuris lapkričio 24 dieną iš vienos parduotuvės prekybos centre BIG pagrobė nugvelbė 203 eurus kainuojančią vyrišką striukę. Paaiškėjo, kad tai – daug kartų teistas 26 metų vaikinas. Striukės jis nebeturėjo." - Tai ar kameros padėjo ????

saulens -juk

saulens -juk portretas
gal galetum paciulpt man,please

juk

juk portretas
tai palikuonys globojami vitines temydes kaip titovai dudoriai ir pan veikejai neturintys noro juos izoliuoti taip iteisindami savo /demokratija/...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių