Uostamiestyje demaskuota kvaišalus platinusi grupuotė

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl organizuotos heroino platintojų nusikalstamos grupuotės veiklos.

Įtariamiesiems inkriminuojama 14 nusikalstamų veikų.

Pirmuosius įtariamųjų sulaikymo veiksmus uostamiesčio ONTB atliko dar 2012 m. birželio-rugpjūčio mėn.

Įtariama, kad nusikalstamą grupę subūrė ir heroino pardavimą organizavo tuo metu už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis kitoje baudžiamojoje byloje suimtas anksčiau penkis kartus teistas klaipėdietis (2013 m. vasario mėn. Klaipėdos miesto apylinkės teismas už kvaišalų platinimą kaltininkui paskyrė 6 metų laisvės atėmimo bausmę).

Klaipėdos apskrities VPK ONTB tyrėjai nustatė, kad nusikalstamos veikos organizatorius ir jo laisvėje buvęs bendrininkas vengdavo asmeninių susitikimų su kvaišalų vartotojais ir jų perpardavinėtojais, naudojosi slėptuvėmis, kompiuterinėmis susižinojimo programomis, sutartinėmis frazėmis, žyminčiomis slėptuvių vietas, narkotinių medžiagų kiekius bei kainas.

Pinigai už narkotines medžiagas buvo perduodami įtariamojo motinai, kuri vėliau pervesdavo juos į sūnaus banko sąskaitą.

Šio klaipėdiškio anksčiau neteistas ir nedirbantis sėbras palikdavo heroiną slėptuvėse - degalinėje, prie mokymo įstaigos, automagistralėje bei kt. Šiuo metu jis suimtas.

Dviem sulaikytiesiems įteikti įtarimai dėl narkotinių medžiagų platinimo organizuotoje grupėje.

Ikiteisminio tyrimo metu policijos pareigūnai nustatė, kad laisvėje buvusio ir šiuo metu suimto nedirbančio organizuotos grupės nario sugyventinė, kuri Lietuvos Respublikoje turėjo tik minimalias oficialias pajamas, gavo daugiau nei 250 000Lt paskolą ir savo vardu įsigijo naujos statybos butą. Gauta duomenų, kad neva užsienyje legaliai dirbusi mergina anksčiau laiko grąžino didžiąją dalį paimto kredito.

Klaipėdos apskrities VPK ONTB ir Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija atlieka mokestinį patikrinimą ir tyrimą dėl galimo neteisėto praturtėjimo.

Policijos operacijos metu teisėsaugininkai taip pat sulaikė tris narkotinių medžiagų perpardavinėtojus.

1986 metais gimusi Italijoje gyvenusi ir laikinai į Klaipėdą sugrįžusi mergina sulaikyta po to, kai vienoje uostamiesčio degalinėje iš slėptuvės atsiėmė kito įtariamojo paliktą narkotinę medžiagą. Įtariama, kad ji kvaišalų taip pat pardavė 1985 metais gimusiam klaipėdiečiui. Merginai įteiktas įtarimas dėl heroino platinimo, ji suimta. Narkotines medžiagas įsigijęs klaipėdietis šių metų balandžio mėn. mirė, ikiteisminis tyrimas prieš jį nutrauktas.Be to, įtarimas dėl kvaišalų platinimo įteiktas dar vienam 1985 metais gimusiam klaipėdiečiui. Jam paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Beje, šį klaipėdiškį 2013 m. birželio mėn. konflikto metu peiliu sužalojo kitas už narkotinių medžiagų pardavimą nuteistas ir apeliacinės instancijos teismo sprendimo laisvėje laukęs asmuo.

Ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus kūno sužalojimo atliko Klaipėdos apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo biuro Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Įtariamasis šiuo metu suimtas, ši baudžiamoji byla taip pat perduota teismui.

LR BK 260 str. 1 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

Skirdamas bausmę teismas gali pripažinti nusikalstamos veikos padarymą organizuotoje grupėje atsakomybę sunkinančia aplinkybe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

politikas

politikas portretas
tailande ir kinijoj labai moka kariaut su narkotiku platinimu.padavai su doze ir prie sienos susaudymui miesto aisktej!

:D

:D portretas
Kiek straipsniu skaitau tai patis mentai i kaliuzes narkotikus nesa ir parduoda, ka cia jais tiket kazkur prie griovio ant kelio pakele rado :D Nebejuokinkit patis pakisot poto rodot kaip randat :)

seimunas

seimunas portretas
lietuva gali didziuotis tokiomis motinomis! ir aisku,tokiomis kurios uzsiima nepilnameciu prostitucija ir zmoniu pardavinejimu i sekso vergove...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių