Uostamiestyje nusiaubė penkis folksvagenus

Trečiadienio naktį Klaipėdoje automobilius siaubė gerai įgudę mašinų detalių vagys. Jų grobis – penkios "Volkswagen Passat" multimedijos.

Gelbės kasko draudimas

Jau ne vienerius metus vagys veikia pagal išankstinius užsakymus ir per vieną naktį nusiaubia ne vieną tos pačios markės automobilį, išlupdami tas pačias detales.

Tad policijos pareigūnai, analizuojantys šiuos nusikaltimus, daro pagrįstą išvadą, kad tai – gerai organizuotas aukštos kvalifikacijos nusikaltėlių darbas. Apie tai byloja faktai.

Ankstyvas trečiadienio rytas nemaloniomis žiniomis prasidėjo penkiems vairuotojams, jie visi vairuoja "Volkswagen Passat" ir tik vienas jų neturi kasko draudimo.

Ketvirtadienį policininkai analizavo nusikaltimų geografiją, lygino braižą, tikrino duomenis apie panašius nusikaltimus vykdančius asmenis, aiškinosi, kurie jų išvakarėse galėjo lankytis Klaipėdoje.

Kol kas policininkai tyrimo eigos bei rezultatų nekomentuoja, bet vis dėlto tikino, kad turi už ko užsikabinti, ir vylėsi išaiškinti šias vagystes.

Stebino vienodi pranešimai

7.30 val. klaipėdietis pranešė, kad rado apvogtą įmonei priklausantį automobilį.

Mašina nakčiai buvo palikta prie Baltijos pr. 45 namo. Vagys išdaužė priekinių mašinos durelių langą ir iš salono pavogė multimedijos įrangą. Įmonė patirtą žalą įvertino 5 tūkst. eurų.

Po dešimties minučių policiją kvietė prie Birutės gatvės 3-iojo namo mašiną laikanti klaipėdietė. Čia buvo įvykdytas identiškas nusikaltimas, tačiau išlupo ne tik multimediją, bet nugvelbė ir garažo vartų atidarymo pultelį. Žala – 2 tūkst. eurų.

8 val. pagalbos telefoną surinko Senvagės gatvėje (Mažajame Kaimelyje) gyvenantis klaipėdietis. Jis pareigūnams papasakojo tokią pat istoriją, kokią jie tą rytą jau buvo girdėję du kartus. Nuostolius nukentėjusysis įvertino 2 tūkst. eurų.

Dar po valandos į uostamiesčio policiją kreipėsi Estijos pilietis, kuris Galinio Pylimo gatvėje rado išdaužtą savo pasato langą ir taip pat pasigedo multimedijos įrangos, kurią įvertino 1 750 eurų.

Maždaug 10 val. pareigūnams pranešta apie analogišką nusikaltimą. Nidos gatvės gyventoja nuostolius įvertino 3,5 tūkst. eurų.

Vagystėms kruopščiai ruošėsi

Ketvirtadienį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai oficialiai pranešė tiriantys dar vieną nusikaltimą, tiesa, jis buvo įvykdytas anksčiau – liepos 7-osios naktį.

Apie 4 val. nakties į policiją paskambino vienos įmonės vadovas ir pranešė, kad Minijos gatvėje rado bendrovės automobilį "Porsche Cayene" be priekinių žibintų. Juos pareiškėjas įvertino 8 tūkst. eurų.

Visi šie faktai rodo, kad vagys nebesivargina grobti visą mašiną, jei turi užsakymą tik vienai tam tikros markės mašinos detalei.

Akivaizdu, kad visais šiais atvejais veikė ne vienas žmogus.

Be to, aišku, jog vagystėms buvo kruopščiai ruošiamasi: sužinota, kur yra reikiamos markės automobiliai, pasiruošta nesukeliant triukšmo išdaužti langus, vagis mokėjo greitai ir nesugadindamas prietaisų išmontuoti reikalingas detales.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raila

Raila portretas
Igriso jau tas vagiu ir kitu degradu nebaudziamumas ir musu jegos strukturu neveiksnumas. Gal "aukstieji" pagaliau ims tikrinti savo pavaldiniu darbo rezultatus ar taip visi ir sedes, galvos neiskisdami is kabinetu?!

not

not portretas
Policija niekados neieškos

Valdas

Valdas portretas
Taksi vairuotojai dalyvauja nes mačiau kaip audio technika buvo išmesta į šiukšle dėže 2016 07 14 d. Naikupes g-ve.prie taksi sustojimo.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių