Uostamiestyje sulaikyti gyventojus šiurpinę ginkluoti plėšikai

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio pareigūnai atskleidė daug sausio mėnesį Klaipėdoje įvykdytų plėšimų.

Uostamiesčio pareigūnai atskleidė daug sausio mėnesį Klaipėdoje įvykdytų plėšimų.

Sausio 7-os dienos metu Kretingos gatvėje kažkoks vyras, grasindamas peiliu iš mažamečio  pagrobė mobiliojo ryšio telefoną. Dėl šio nusikaltimo policijos pareigūnai sausio 16 d. sulaikė ir į areštinę uždarė anksčiau ne kartą už vagystes bei turto sugadinimą jau teistą 1984 m. gimusį A. Č. Jam paskirta kardomoji priemonė - suėmimas. Pagrobtas mobiliojo ryšio telefonas surastas ir lombarde.

Sausio 7 d. Kretingos gatvėje esančioje parduotuvėje, kažkokie vyrai, grasindami pardavėjai peiliu, iš kasos aparato pagrobė pinigus. Dėl šio įvykio pradėto ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, jog plėšimą įvykdė 1981 m. gimęs K. V. bei 1990 m. gimęs G. A.

Kitą apiplėšimą K. V. įvykdė sausio 8 d. kartu su G. A. bei 1967 m. gimusiu V. B. Minėtą vakarą į  Nidos gatvėje esantį lombardą šie vyrai atvyko vienam iš jų priklausančiu automobiliu. K. V., užėjęs į lombardą, per priėmimo langelį papurškė pardavėjai į akis dujų bei, pasinaudodamas kabliu, nuo sienos nukabino ir pagrobė juvelyrinius dirbinius, kuriuos  nukentėjusios bendrovės atstovas įvertino 4347,68 €.

Sausio 22 d. dar vieną ginkluotą apiplėšimą K. V. įvykdė Nidos gatvėje esančioje parduotuvėje. Į parduotuvės patalpas įėjęs K. V. palaukė, kol pardavėja atidarys kasos aparato stalčių, po to nukreipęs į ją ginklą puolė tuštinti kasą. Tačiau nesutrikusi pardavėja atėmė užpuoliko ginklą ir aktyviais veiksmais bandė jam pasipriešinti, grumtynių metu keletą kartų sudavė plėšikui. Sprukdamas iš parduotuvės, K. V. pagrobė pinigus bei keletą pakelių cigarečių.

Policijos pareigūnai pas K. V. rado apiplėšimo metu panaudotą ginklą. Atliktų kratų metu aptiktas ir  užpuolimo metu panaudotas peilis bei dalis pagrobtų daiktų.

Dviem anksčiau už sunkius bei labai sunkius nusikaltimus teistiems, tik 2014 metais iš įkalinimo vietos išleistiems įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė - suėmimas.

Įtariamajam V. B. paskirta švelnesnė kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už plėšimą panaudojant peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą  numato laisvės atėmimą iki 7 metų.

Už plėšimą panaudojant šaunamąjį ginklą numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 10 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kalėjime

kalėjime portretas
sėdintys turėtų patys užsidirbti sau duoną o ne dykinėti sveiki vyrai, kas nedirba mielas vaike tam ir duonos duot nereikia, seniau taip sakydavo .

vk vb ka ač

vk  vb ka ač portretas
ar čia naujos rašybos taisyklės? Manau reikia viešinti, bausti, paveiksluoti, o ne žaisti po 20 teistumų

ėop

ėop portretas
10 kartų teisti ir bus dar 20 kartų teisti, bet nieko tokio, tegu vaikšto laisvėj
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių