Už muštynes Kurhauze – nuosprendis

Buvęs Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Vygantas Rekašius teismo pripažintas kaltu dėl to, kad mojavo kumščiais prieš buvusį Palangos Kultūros centro direktorių Žilviną Kažį.

Teks atlyginti žalą

Šiuo metu viešajai įstaigai "Palangos orkestras" vadovaujantis V.Rekašius Palangos miesto apylinkės teismo sprendimu pripažintas kaltu dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo.

V.Rekašiui skirtas laisvės apribojimas. Palangiškis privalės naktimis būti namuose, jei tai nesusiję su darbu.

V.Rekašius turės Ž.Kažiui sumokėti turtinę 52,4 euro žalą, tūkstantį eurų bylinėjimosi išlaidų. Iš kaltininko priteista ir 700 eurų neturtinei žalai atlyginti.

Šis teismo sprendimas gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Griebė už atlapų

Incidentas nutiko 2014 m. gruodžio 31-ąją, ruošiantis Naujųjų metų sutikimo koncertui.

Konfliktas kilo dėl sutapusių smuikininko Martyno Švėgždos von Bekkerio ir atlikėjo Donato Montvydo repeticijų.

Ž.Kažio manymu, repeticijų laiką ir kitas darbines smulkmenas turėjo suderinti Kurhauzo salės administratorė Diana Rekašienė.

Teisme liudyta, kad Ž.Kažys paprašė prodiuserio Martyno Tylos nutraukti repeticiją ir pats padėjo nurinkti įgarsinimo aparatūrą.

Staiga į salę įsiveržė pylos gavusios D.Rekašienės vyras V.Rekašius.

Liudininkų teigimu, esą buvęs Palangos kultūros skyriaus vedėjas plūdosi.

Kadangi M.Tyla įsibrovėliui atsakė keliais tvirtesniais žodžiais, bet į atvirą konfliktą nesivėlė, pasak liudininkų, V.Rekašius pasuko prie scenos, kur stovėjo tuometis Palangos kultūros centro vadovas Ž.Kažys.

Atlikėjų akyse vyras griebė Ž.Kažį už atlapų ir tris kartus kumščiu smogė į veidą.

Šios istorijos dalyviai po konflikto pasakojo, kad nesusipratimas dėl repeticijų iš esmės jau buvo išspręstas, tad valdininkui koncertų salėje tikrai nebuvo reikalo mojuoti kumščiais.

Kaltės nepripažino

Nukentėjusysis kreipėsi į teismą privataus kaltinimo tvarka, nurodydamas, kad kolega smurtavo ir sukėlė jam fizinį skausmą bei nežymiai sutrikdė sveikatą.

Nukentėjusiajam ir nusikaltimo padarymu kaltinamam asmeniui nepavykus susitaikyti, byla išnagrinėta viešame teisiamajame posėdyje.

Nors V.Rekašius bylos nagrinėjimo metu savo kaltės nepripažino, tačiau teismas, įvertinęs bylos medžiagą bei liudytojų parodymus, konstatavo, kad kaltinamasis dėl organizacinių nesklandumų įstaigoje kilusį konfliktą spęsdamas fiziniu smurtu, elgėsi neadekvačiai ir tam pasirinko nusikalstamą būdą.

Teismas vyrą pripažino kaltu ir skyrė 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant bausmės atlikimo laikotarpiu nuo 22 val. iki 6 val. būti namuose, jei tai nesusiję su darbu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras

Geras portretas
Galas vagių rekašių klanui.

Antanas

Antanas portretas
Jei ne korumpuota teisėsauga ir Palangos savivaldybė, senai būtų teisminis procesas baigtas ,o '' didysis kultūristas '' V.Rekašius jau senai ''šieną ravėtų''.Ir kokia gi sąžinė pas Palangos valdininkus?

To Teisybius

To Teisybius portretas
Ne idiotiškas reikalas, bet tu pats didžiausias idiotas! Mestelk, gal turi kokių faktų apie ta sufabrikuotą bylą? Būtų labai įdomu pasiskaityti. Bet aišku, tu tik idiotiškas nesamones rašantis idiotas, neturintis jokių rimtų faktų! Galvoji šiais laikais visi prokurorai ir teisėjai, bei advokatai paskutiniai kvailiai, kuriuos lengva apgauti, kaip vaikus? Pabandyk tu sufabrikuoti kokią bylelę, pažiurėsim kaip tau seksis :)))
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių