Už padirbtus pinigus pramogavusi porelė aiškinsis teisme

Vilnietė ir Trakų rajono gyventojas, nerūpestingai leidę laiką Klaipėdoje ir atsiskaitinėję netikrais pinigais, patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Jų byla jau pasiekė teismą.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad atvykę į Klaipėdą ir apsistoję viename iš viešbučių kaltinamieji už dvi naktis sumokėjo netikromis 50 eurų kupiūromis. Padirbtais pinigais, kaip įtariama, jie mokėjo ir už maitinimo, taksi paslaugas bei atsiskaitė už prekes Klaipėdos miesto mugėje. Likusius padirbtus 24 vienetus 50 eurų nominalo banknotų kratos metu paėmė policijos pareigūnai.

Abu kaltinamieji anksčiau teisti. 24-erių mergina į teisėsaugos akiratį buvo patekusi dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo ir grasinimų. Jos vaikinas, 27-erių Trakų rajono gyventojas, anksčiau teistas net 12 kartų, iš kurių du kartus Lietuvoje - už plėšimą ir vagystę, o 10 kartų - už vagystes ir kitus nusikaltimus Olandijoje.

Ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Dėl netikrų pinigų laikymo ir realizavimo porelė gali būti baudžiama bauda, areštu, laisvės apribojimu ar jos atėmimu iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių