Už smūgį – išmoka teismo salėje

Vos ant kojų dėl girtumo pastovintis vyras, įspyręs paauglio šuniui, sulaukė atpildo – gavo smūgį, dėl kurio patyrė sunkią galvos traumą. Nepilnamečiui dėl to gresia įkalinimas.

Spyrė svetimam pudeliui

Pernai vieną gegužės vidurio vakarą Žvejybos uosto rajone septyniolikmetis paauglys vedžiojo pudelių veislės šuniuką ir sutiko du labai apgirtusius vyrus. Vienas jų spyrė keturkojui.

Nepilnametis parvedė augintinį namo ir telefonu papasakojo apie incidentą dviem draugams. Vienas jų turėjo rotveilerį. Kadangi draugų šunys nesutarė, keturkojus bičiuliai vedžiodavo atskirai.
Netrukus trys paaugliai susitiko ir drauge ėjo pavedžioti didesniojo šuns.

Pakeliui jie pamatė anuos du girtus vyrus. Vienas jų pasuko į lombardą. Antrasis pareiškė pretenzijas, kad šuo – be antsnukio.

Galva tėškėsi ant šaligatvio

Jaunuoliai suprato, kad girtutėlis pusamžis vyras kabinėjasi prie kiekvieno gyvūną vedžiojančio žmogaus.
17-metis Lukas smogė priekabių ieškojusiam vyrui, tas visu ūgiu griuvo ant šaligatvio ir pasruvo krauju.

Išsigandę paaugliai pabėgo, bet šią situaciją matė automobiliu važiavęs vyras. Netrukus prie baro rūkę vyrai iškvietė greitąją pagalbą, atskubėjo ir policijos patruliai.

Tada prie pareigūnų privažiavo įvykio liudininkas ir papasakojo matęs tris vaikinus ir šunį. Žmogus padėjo pareigūnams ieškoti įtariamųjų ir netrukus juos pamatė.
Visi trys nepilnamečiai tą vakarą pateko į policijos komisariatą ir turėjo paaiškinti, kaip viskas buvo.

Degtinė ištrynė atmintį

Tuo metu smūgį patyręs ir ant šaligatvio griuvęs vyras buvo nugabentas į ligoninę, kur bemaž savaitę gulėjo ištiktas komos. Medikai operavo jam galvą, po nukentėjusiojo kaukole kaupėsi skysčiai.

Teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad vyrui padarytas sunkus kūno sužalojimas. Didžiausią pavojų jo sveikatai ir gyvybei sukėlė atsitrenkimas galva į šaligatvį.
Vakar teisme liudijęs nukentėjusysis neprisiminė sužalojimo aplinkybių. Jo atmintyje užsifiksavo tik menkos nuotrupos – nedidelis šuo, du vaikinai.

Ligoninėje sąmonę jis atgavo ir lankytojus galėjo priimti tik po poros savaičių.

Jo draugas, su kuriuo tądien girtavo, teisme galėjo papasakoti ne ką daugiau. Vyras prisiminė, kad abu buvo gerokai įkaušę, ėjo stumdydamiesi ir turėjo tikslą lombarde užstatyti telefoną.

Kai jau skaičiavo už daiktą gautus pinigus, įbėgęs bičiulis ir pasakęs, kad jie prisidirbę. Kas atsitikę po to, liudytojo atmintis neužfiksavo dėl pernelyg didelio išgerto alkoholio kiekio.

Liudytojas neslėpė, kad jo sąmonė praskaidrėjo parduotuvėje, jis puikiai prisimena nusipirkęs butelį degtinės ir taksi nuvažiavęs pas kitą draugą, kur toliau girtavo.

Tik kitą dieną jis pajuto, kad skauda žandikaulį ir viršugalvį. Tik iš šių pojūčių jis spėjo, kad išvakarėse buvo sumuštas. Ar tai padarė šunį vedžioję paaugliai, vyras nenutuokia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žvilgsnis iš šono

Žvilgsnis iš šono portretas
Draugas draugui pasiskundžia, kad kažkas nuskriaudė jo pudelį. Taigi imame kaip ginklą be antsnukio rotveilerį, einam ieškoti įvardinto skriaudimo, duodam jam į galvą, kad jis drįso paklausti kodėl kovinis šuo be antsnukio. Man kaip piliečiui norėtusi, kad toks žmogus būtų izoliuotas nuo visuomenės, o šuo konfiskuotas, kaip ginklas naudotas užpuolime.

Ppp

Ppp portretas
Smugis i galva isgyde girtuokli. Butu numirres visvien.

Reziume

Reziume portretas
Paklausė kodėl rotveileris be antsnukio ir gavo į galvą taip kad krito į komą. Ir nereikia tuos degradus jaunuolius laikraščiui vaizduoti kaip nukentėjusius. Girti šlitinėjantys vyrai aišku nėra gėris, bet dėl to nereikia jų mušti. Ir jau tikrai nereikia kalbėti apie kažkokius pudelius.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių