Už vaikų skriaudimą – į teisiamųjų suolą

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmai išnagrinėjo keistą mažamečių sužalojimų virtinę. Jauni sugyventiniai nuteisti už tai, kad iš jų rankų mažyliai krito lyg lapai. Po vieno tokio smūgio dvejų metukų mergytę buvo ištikusi koma.

Klaipėdos rajone gyvenanti pora teisėsaugininkų dėmesio susilaukė po Klaipėdos vaikų ligoninės medikų pranešimų.

Šie įvykiai fiksuoti 2016 m. rudenį. 22 metų gargždiškė teismo buvo pripažinta kalta dėl neatsargumo sunkiai suluošinusi dukrelę.

Motina vaiką kurį laiką buvo palikusi vežimėlyje be priežiūros. Mergaitė iškrito iš vežimėlio ir trenkėsi galva į plytelėmis išklotas grindis. Motina esą pribėgo ir pakėlė dukrą nuo žemės, tačiau kūdikis ir vėl žnektelėjo ant grindų. Motina tą kartą tikino, jog neišlaikė vaiko ir jis išslydo jai iš rankų.

Smūgio būta tokio smarkaus, kad į mergaitės smegenis išsiliejo kraujas, mažylė buvo panirusi į komą, dėl jos gyvybės kovojo medikai.

Nors mergaitę pavyko išgelbėti, ji visam laikui liko suluošinta.

Už tai motinai skirta pusės metų laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas atidėtas metams.

O štai šios moters 25 metų sugyventinis, subendrinus už kitus nusikaltimus skirtas bausmes, pataisos namuose praleis metus ir devynis mėnesius.

Vyras teisiamas vienuoliktąjį kartą. Anksčiau į teisiamųjų suolą jis sėsdavo dėl chuliganizmo ar vagysčių.

Vyras nuteistas už dviejų svetimų vaikų sužalojimą. 2016 m. rudenį vyras namuose buvo paliktas prižiūrėti sugyventinės brolio dviejų mėnesių sūnų.

Ant grindų nukritęs mažylis patyrė sunkių viso kūno sužalojimų, dėl jo gyvybės teko kovoti medikams.

Iš rankų iškritus kūdikiui, vyras nesuskubo jo sučiupti. Krisdamas ant grindų, mažylis kliudė sofos kraštą, į grindis atsitrenkė nugara ir viršugalviu.

Paaiškėjo ir tai, jog vyras, dar prieš sugyventinės dukrelei patenkant į ligoninę, tampė vaiką už ausų. Vyras esą supyko dėl sudaužytos stiklinės.

Tai įvyko po to, kai mergaitė jau buvo patyrusi galvos traumą.

Pati bausmės už dukros sužalojimą sulaukusi motina teisme liudijo, jog su sugyventiniu ryšių nepalaiko ir įtarinėjo jį net seksualiniu vaiko tvirkinimu, bet byloje įrodymų nesurinkta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apgailėtina

apgailėtina portretas
bausmė daugiau nei juokinga, teisėjai iš esmės neatlieka savo darbo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių