Užsibarikadavo bute ir grasino nužudyti

Alkoholis keistai paveikė brandaus amžiaus vyro smegenis. Dėl neadekvataus jo elgesio bei grasinimo nužudyti darbo biržos darbuotoją ant kojų buvo sukelti uostamiesčio policininkai bei medikai.

Trečiadienį apie 15 val. Bendrojo pagalbos centro operatorė išgirdo skambinusiojo grasinimus nužudyti darbo biržoje dirbantį asmenį.

Grasintojas neprisistatė, su juo buvo sunku susikalbėti, tad nuspręsti, ar jo kėslai realūs, iš pokalbio telefonu nebuvo aišku.

Operatorė apie tai pranešė policijai. Pareigūnai netruko nustatyti, kad agresyviai nusiteikęs vyras gyvena Kauno gatvės 45-ajame name.

Pirmieji aiškintis situaciją buvo pasiųsti Klaipėdos viešosios policijos skyriaus pareigūnai, kitaip tariant, buvę apylinkės inspektoriai.

Jie nesunkiai rado butą, kuriame gyvena grasintojas, tačiau patekti į vidų ar pasikalbėti su juo šiems pareigūnams nepavyko. Todėl jie pasikvietė į pagalbą Mobiliosios kuopos vyrus.

Kai atvyko stipresni pareigūnai, už durų buvo girdėti pikti vyro šūksniai. Jis aiškiai kažkam grasino nužudysiąs, minėjo peilį, tikino ruošiąs žudynėms ginklą.

Pareigūnams susidarė įspūdis, kad bute yra dar vienas žmogus, kuriam gresia realus pavojus.

Policininkai išlaužė duris, bet buto šeimininko balsas sklido iš kambario, kurio durys iš vidaus buvo užremtos spinta.

Vyras toliau švaistėsi grasinimais, koneveikė pareigūnus, vapaliojo įžeidžius žodžius ir grasinimus.

Mobiliosios kuopos pareigūnai įveikė ir šią kliūtį, o kai galiausiai pateko į kambarį, pamatė girtą 53 metų buto šeimininką, sėdintį ant grindų.

Vyro elgesys buvo neadekvatus, todėl nuspręsta, kad žmogus turėtų pabendrauti su psichiatrais. Policininkai padėjo nugabenti jį į Bangų gatvę.

Čia daug triukšmo sukėlusio klaipėdiečio elgesys pasikeitė, jis įtikino gydytojus, kad medikų pagalbos jam nereikia, kad jis suvokia savo veiksmų prasmę ir gali juos valdyti.

Todėl psichiatrai nusprendė, jog šio žmogaus negydys, ir jį išleido.

Tačiau namų sumaištį sukėlęs vyras tą dieną nepasiekė. Pareigūnai jį nugabeno į policijos komisariatą, davė papūsti į alkoholio matuoklį, konstatavo, kad jis yra sunkiai apgirtęs ( 2,63 prom.), ir uždarė chuliganą į areštinę.

Kitą dieną policijos tyrėjai laukė, kada vyras prablaivės, kad galėtų jį apklausti.

Šiam klaipėdiečiui gresia bausmė už grasinimą nužudyti arba kitą nusikaltimą, viskas priklausys nuo šio asmens veiksmų teisinio įvertinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių