Vagys nusitaikė į laivus

Pamaryje esančiame Šturmų kaime pasigesta motorinio laivo. Paaiškėjo, kad tai ne pirmas atvejis, kai vagišiai sugeba pavogti ne tik motorines valtis, bet ir didesnius laivus.

Šį kartą motorinio laivo "Jalas" savininkas vagystę pastebėjo penktadienio vakarą.

Lietuvos saugios laivybos administracijos Pramoginės laivybos skyriaus vedėjo pavaduotojas Alvydas Šilys tikino, kad kol kas administracija pranešimo apie pavogtą laivą negavo.

"Dažniausiai mums praneša laivų savininkai, tikėdamiesi, kad jei kas nors mėgintų priregistruoti pavogtą laivą, mes žinotume", – tikino specialistas.

Minijos kaime pramoginį laivą ir sodybą poilsiautojams nuomojantis Stasys Petrošius tikino, kad pamaryje tai ne pirmas atvejis.

"Vadinasi, vėl įsisuko. Per sezoną keli incidentai nutinka. Prieš du mėnesius aš pats radau motorinę valtį, kuri buvo pavogta Preiloje. Vagys nuėmė variklį, o pačią valtį perplukdė per marias. Radome įstumtą į nendryną", – pasakojo S.Petrošius.

Lietuvos saugios laivybos administracijos Pramoginės laivybos skyriaus vedėjo pavaduotojas A.Šilys prisiminė, kad praėjusią vasarą Šilutės uoste pavogti net du laivai.

"Klaipėdos uostelyje yra įrengtos kameros, yra sargas. O kai sargo nėra, gali ir pavogti. Drausti laivus nėra prievolės. Tačiau kiti tai daro, juk gyvename tokioje šalyje, kur pasitaiko visko. Vagia ir laivus", – kalbėjo A.Šilys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių