Vagys siaučia ir provincijoje

Vasara atviliojo vagis ne tik į Palangą. Ilgąjį savaitgalį užfiksuotas neįtikėtinas nusikaltimų skaičius ir Skuode bei šio Žemaitijos miesto apylinkėse.

Šeštadienį pasipylė pranešimai apie Skuode apvogtus namus. Jau tos dienos ryte kaimynai pastebėjo sulaužytą kaimynų namo lango rėmą. Sodybos šeimininkai yra išvykę atostogų, tad apie įsibrovimą pranešę žmonės negalėjo pasakyti, kas dingo iš apvogto namo.

Tos pačios dienos pavakarę namo parėjęs kitas skuodiškis rado sulaužytą savo namo durų užraktą. Vagys rado 100 eurų grynaisiais bei papuošalų.

Nukentėjusysis pasigedo dviejų auksinių grandinėlių bei dviejų sidabro žiedų. Vyras bandė suskaičiuoti, kiek nusikaltėliai jam pridarė žalos, tad nuostolius ketino patikslinti šios savaitės pradžioje.

Dar viena šeima šeštadienį vakare rado sulaužytą plastikinio lango rėmą. Vagys nugvelbė keturis auksinius žiedus, kuriuos nukentėjusieji įvertino 450 eurų.

Net ne specialistui akivaizdu, kad mieste bent dvi vagystes įvykdė tie patys asmenys.

Vagysčių būta ir netoli Skuodo. Penktadienį paryčiais Salantuose moteris pasigedo sodybos kieme laikyto automobilio "Opel Astra". Šeimininkė mašinos viduje buvo palikusi raktelius. Automobilis įvertintas 1,1 tūkst. eurų.

Krakių kaime tą patį rytą žmonės pastebėjo vagių pėdsakus sodybos garaže. Nusikaltėliai atkabino kablį garažo viduje ir iš jame laikyto automobilio "Renault Megane Coupe" pavogė magnetolą ir gesintuvą.

To vagims buvo maža, jie įsibrovė ir į ūkinį pastatą bei išsinešė viską, kas turėjo vertę: įvairių maisto produktų, du butelius degtinės, plastikinį indą su benzinu.

O Šaukliuose iš pagyvenusiai moteriai priklausančio ūkinio pastato vagys išsivarė motociklą IŽ UJ2, kurį savininkė įvertino tūkstančiu eurų.

Po ilgojo savaitgalio atėję į darbą Skuodo rajono policijos komisariato pareigūnai bandė aiškintis, ar šios vagystės – vietos nusikaltėlių darbas, grupavo juos pagal braižą ir bandė lyginti, ar nusikaltimo vietose palikti pėdsakai sutampa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
apvogtu mane sumedziociau greiciau nei per savaite svecius.. o ka veikia "pareigunai" visus metus neaisku :D

Kilpa

Kilpa portretas
Po paraliais... Ar bus uzbaigtas vagiu savivaliavimas ir nebaudziamumas? Kur pazvelgsi, vien vagystes, apiplesimai ir uzpuolimai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių