Vaikams uostamiestyje – komendanto valanda?

Po to, kai savaitgalį pietinėje uostamiesčio pusėje nuo plėšikaujančių paauglių nukentėjo ne vienas klaipėdietis, viena aukų tapęs ilgametis Klaipėdos jaunimo centro vadovas Aleksas Bagdonavičius ketina siekti, kad mieste nepilnamečiams būtų įvesta komendanto valanda.

Po to, kai savaitgalį pietinėje uostamiesčio pusėje nuo plėšikaujančių paauglių nukentėjo ne vienas klaipėdietis, viena aukų tapęs ilgametis Klaipėdos jaunimo centro vadovas Aleksas Bagdonavičius ketina siekti, kad mieste nepilnamečiams būtų įvesta komendanto valanda.

Nupjovė rankinės diržą

"Paradoksas – 40 metų dirbu su vaikais ir nuo vaikų nukentėjau. Kita stulbinanti realybė – suaugusiesiems draudžiama vaikus net paliesti, o jie mus muša, negailėdami nei mūsų žilų galvų, nei sveikatos", – piktinosi A.Bagdonavičius.

Pastarosios Jūros šventės dienos vakarą, po 23 valandos, direktorius grįžo iš Mingės, kur lydėjo vokiečių ir lenkų svečių delegaciją.

Vyras gyvena Laukininkų gatvėje ir į savo namus yra priverstas eiti per blokinių namų arką.

"Buvau visiškai blaivus – turėjau vertėjauti, o ir mašiną vairavau, po ekskursijos vežiau žmones į Tauralaukį. Nieko nepajutau ir neišgirdau. Jie išniro iš tamsos kaip nindzės, šoko ant manęs, stvėrė už kaklo ir parvertė ant žemės. Buvo panašu, kad tai daryti jiems jokia naujiena, jie gerai įvaldę tokį kovų meną. Panašu, kad mano rankinė buvo pagrobta tiesiog nupjovus rankeną. Viena laimė, kad žmona buvo namuose, kitaip, kaip aš būčiau patekęs į namus", – pasakojo plėšikaujančių paauglių auka tapęs A.Bagdonavičius.

Matė nubėgančius vaikus

Vyras trenkėsi galva į šaligatvį ir susikruvino, be to, griūdamas smarkiai susitrenkė kelius. Tą patį vakarą jis pabuvojo ligoninėje, medikai aiškinosi, kiek rimtas galvos sužalojimas.

Nukentėjusysis matė nubėgančius skriaudikus.

Didelę darbo su vaikais patirtį turintis pedagogas suprato, kad jo skriaudikai yra labai jauno amžiaus.

Vienas galėjo būti tik truputį vyresnis nei dešimties, kitas buvo aukštesnio ūgio, todėl spėjama, kad yra kiek vyresnis. Abu laibo kūno sudėjimo.

Policijos pareigūnai bandė ieškoti šių paauglių, važinėjo aplinkinėmis gatvėmis žvalgydamiesi nukentėjusiojo apibūdinimus atitinkančių nepilnamečių.

Nukentėjo ne vienas

Panašu, kad nepilnamečiai tuo metu tupėjo kitapus gatvės ir kikeno. Mat kitą dieną ten žmonės rado A.Bagdonavičiaus rankinę. Joje, aišku, nebebuvo telefono, piniginės su pusšimčiu eurų, buto raktų, vairuotojo pažymėjimo, tiesa, kai kurie dokumentai buvo palikti.

Suskaičiavęs visus nuostolius direktorius pranešė, kad jam padaryta žala siekia apie pusšešto šimto eurų.

Iš policijos pareigūnų A.Bagdonavičius išgirdo, kad Jūros šventės dienomis Laukininkų, Smiltelės bei I.Simonaitytės gatvių rajone jis buvo ne vienintelis panašiai nukentėjęs žmogus.

"Toje vietoje, kur buvau pargriautas, prieš kelerius metus buvo rastas užmuštas žmogus, – prisiminė A.Bagdonavičius. – Manau, reikės imtis pilietinės iniciatyvos ir prašyti miesto valdžią paskelbti mieste komendanto valandą vaikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne "komendanto valandos"

ne "komendanto valandos" portretas
o vaiko teisių pažeidimas jei jis gatvėje po 21 val, pažeidžiama jo teisė ilsėtis lovoje.

mintis

mintis portretas
o kur policininkai,sėdi šiltose patalpose kai jų darbas,vaikščioti po gatves ir prižiūrėti tvarką gatvėse,dabar jie nebevaikšto,o važinėja,mašinom jr dar skundžiasi ,kad bloggos tos transporto priemonės.senais laikais su šunimis vaikščiojo,tiek nebuvo nusikaltimų,o dabar visos mergos lenda į policininkes-visos tinginės,ruošiasi anksti išeiti į pensiją.pensijos geros,o kokia nauda iš tokių policininkių,jokios,pačios visko bijo!

ana

ana portretas
Gyvenu tarp Varpu ir Smilteles gatviu ,na ten vakarais salia pesciuju takelis .vaiksto zmones ,taciau paaugliu tai netrigdo ,drasko medziu sakas ,mindo zolynus ,i sienas spardo kamuolius net nuo bloku raudonos plyteles krenta ,o jau klykimas lyg skerdziami ,idomu tie 10-12m.vaikai turi tevus ,kad net sutemus jie daznai buna dar lauke ,ar tevams visiskai nerupi ,ka vaikas veikia lauke ir kieno vaikai piesia ant namu sienu .
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių