Vaikų gauja uostamiestyje įsisiautėjo

Uostamiesčio policijos pareigūnai demaskavo vaikų gaują, kuri nuo šių metų pavasario Klaipėdoje įvykdė dešimtis įvairių nusikaltimų.

"Klaipėda" jau rašė apie nesutramdomus mažuosius nusikaltėlius, kurių nemaža dalis yra tokio jauno amžiaus, kad įstatymai dar neleidžia jų bausti.

Šiomis dienomis tapo aišku, kad ši vaikų gauja nuo balandžio vien šiaurinėje miesto pusėje galėjo įvykdyti ne mažiau nei 20 įvairių nusikaltimų. Neatmetama galimybė, kad pareigūnai bus užčiuopę tik pačią ledkalnio viršūnę, mat patys vaikai nėra linkę atvirauti apie savo "žygdarbius", o ir policiją pasiekė ne visų nuo jų nukentėjusių žmonių skundai.

Jauniausi gaujos nariai yra vos dešimties metų. Kartu su visu būriu berniukų vykdant nusikaltimus dalyvavo ir kelios mažametės mergaitės. Didesnioji nusikaltimų dalis būdavo vykdomi naktimis.

Kol kas pareigūnai bando aiškintis, kiek ir kokių nusikaltimų yra padarę šie vaikai. Jau dabar žinoma, kad naktimis jie mėgdavo plėšti girtus suaugusius vyrus. Visas būrys apipuldavo auką ir atimdavo pinigus bei brangiausius daiktus.

Šios gaujos grobis būdavo mobiliojo ryšio telefonai, kompiuteriai bei kitokios vertybės. Policininkai dar aiškinasi, kas vaikams talkino parduodant pagrobtus daiktus. Neabejojama, kad neapsieita be suaugusiųjų pagalbos. Kas yra šie asmenys, koks jų vaidmuo organizuojant nepilnamečių ir mažamečių nusikaltimus, dar tiriama.

Kalbėdami apie šią gaują, pareigūnai teigė, kad vaikai vogė viską, kas jiems pasitaikydavo po ranka. Būta atvejų, kai mažieji ilgapirščiai įžūliai pagrobdavo pinigus iš parduotuvių kasos aparatų ir pasprukdavo apsaugininkams nespėjus nė sureaguoti.

Pasak pareigūnų, mažųjų nusikaltėlių tėvai nesusitvarko su atžalomis, jų šeimos yra žinomos Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojams.

Ne visi nusikaltę vaikai yra atviri bendraudami su policininkais. Pastebėta, kad nuoširdžiausi – jaunesni nei 14 metų vaikai. Jie ne tik pasakoja, ką blogo su draugais yra padarę, bet ir

atskleidžia kiekvieno dalyvio vaidmenį. Kiti pripažįsta kaltę tik tada, kai pareigūnai priremia juos prie sienos faktais.

Koks bus nusikaltusių vaikų, kurių įstatymas neleidžia bausti, likimas, dar neaišku. Panašu, kad vienas aktyviausių šios gaujos narys 11-metis Erikas važiuos į vaikų socializacijos centrą.

Kitus galbūt bus bandoma perauklėti nepaimant jų iš šeimos.


Šiame straipsnyje: vaikaigaujanusikaltėliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

to ....

to .... portretas
Pasedeje jie tas pora savaiciu, neidomu jiems.

....

.... portretas
ne reikia ju sodint ilgam gal taip poraj savajciu kad paziuretu kas tai.o poto i centrus ir aukleti!

patarimas

patarimas portretas
sodint
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių