Vakarų Lietuvos keliuose – kraujo tvaikas

Klaipėdos apskrities keliuose vakar išaušo juodasis trečiadienis. Per vieną valandą įvyko dvi kraupios nelaimės, vienoje jų žuvo žmogus. Avarijų virtinės tęsėsi ir uostamiestyje – čia automobilių smūgiai buvo skirti pėstiesiems.

Iki mirties – žingsnis

Pirmasis eismo įvykis nutiko kelyje Klaipėda–Kretingalė, tarp Stančių ir Vitinių kaimų.

Šioje vietoje pagrindinis kelias kertasi su šalutiniu, vedančiu į Kopūstų gyvenvietę. Tačiau nelaimė įvyko pagrindiniame kelyje.

"Čia eismas ribojamas iki 70 kilometrų per valandą. Tačiau lengvasis žalios spalvos automobilis veikiausiai lėkė greičiau. Aš važiavau paskui vilkiką, į kurį ir trenkėsi lengvoji mašina. Tai, ką išvydau, yra kraupu ir sukrečia. Kruvinas karas keliuose tebevyksta", – teigė įvykio liudininkas Artūras.

Vyras tikino, kad 14 val. 48 min. lygiame kelyje jis važiavo paskui lengvąjį automobilį ir dar vieną vilkiką, kurį vairavo jo bičiulis.

"Į avariją patekęs vilkikas važiavo prieš visus mus. Tačiau bet kuris mūsų galėjo tapti nelaimės auka. Lengvasis automobilis išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir kaktomuša rėžėsi į vilkiką, kuris iš Kretingos įmonės į uostą vežė grūdus. Šiurpu. Ir aš, ir mano bičiulis galėjome būti jo vietoje", – pasakojo vairuotojas.

Tiško kūno dalys

Hondai rėžusis į vilkiką, lengvoji mašina buvo visiškai sumaitota. Iš automobilio beliko metalo laužo krūva. O ji įkalino ir vairuotojo kūną.

"Žalios automobilio spalvos nebebuvo matyti, jis nusidažė krauju. Mašinos priekis atrodė lyg apdegęs, bet ugnies nebuvo. Tikėtina, kad tai automobilio skysčiai ar akumuliatoriaus rūgštis išsiliejo. Mašinoje buvo matyti žmogaus kūno ir smegenų dalys", – pasakojo liudininkas.

Nelaimės vietoje sustoję kitų automobilių vairuotojai iškvietė medikus, ugniagesius ir patys nuskubėjo gelbėti vilkiko vairuotojo.

"Tiesa, žmogus iš vilkiko kabinos išlipo pats. Jis šlubčiojo, buvo matyti, kad sužeista koja. Nors vyras vis tikino, jog medikų pagalbos nereikia, bet, spėju, jis buvo ištiktas šoko", – prisiminė Artūras.

Vilkikas po smūgio nulėkė į priešingoje eismo juostoje esantį griovį ir dar rėžėsi į medį. Šio vairuotojo gyvybę išsaugojo tiesiog atsitiktinumas.

Kėlė nelaimės versijas

Į įvykio vietą atskubėję medikai konstatavo hondos vairuotojo mirtį. Ugniagesiai išlaisvino žuvusiojo kūną.

Paaiškėjo, kad tai 21-erių Klaipėdos universiteto studentas Dovydas Norvilas.

Dėl eismo įvykio šioje vietoje susidarė automobilių spūstis. Vairuotojai garsiai svarstė, kas galėjo lemti tokį kraupų įvykį.

"Kelias – geras, matomumas – puikus. Nesuprantame, kas galėjo nutikti. Aš važinėju keliais kiekvieną dieną ir matau, kad kraujas juose vis dar liejasi. Visi svarstėme priežastis ir linkstame prie versijos, kad vairuotojas buvo neatidus. Gal kalbėjo telefonu, gal jis iškrito jam iš rankų? Tiesiog galbūt žmogus nukreipė dėmesį kažkur į šalį, o ne į kelią", – savas įvykio versijas kėlė liudininkas.

40-metis vilkiko vairuotojas greitosios medicinos pagalbos automobiliu atsisakė vykti į ligoninę.

Vyras aiškinosi, kaip teks pasirūpinti grūdų kroviniu.

Nepamatė posūkio signalo

Vos už valandos po šio kraupaus įvykio, – 15 val. 47 min. kelyje Kretinga–Šiauliai įvyko dar viena kraupi avarija.

Nelaimė nutiko Kartenos seniūnijos ribose, ties įvaža į Dauginčių kaimelį.

Neoficialiais duomenimis, į Dauginčių kaimą, kuris nuo seniūnijos miestelio Kartenos yra už keturių kilometrų, namo lengvuoju automobiliu važiavo tėvas ir sūnus.

Vairuotojas pristabdė, ketindamas sukti į kairę, o jam iš paskos vienos draudimo bendrovės automobiliu važiavęs vyras, matyt, nepastebėjo posūkio signalo ar neapskaičiavo greičio ir rėžėsi į pristabdžiusios mašinos galą.

Automobilis nuo smūgio pakeitė judėjimo kryptį ir buvo taranuotas iš priekio atvažiuojančio klaipėdiečių bendrovės "Gintaro baldai" automobilio.

Baldininkų mašina nuriedėjo į vieną pakelės griovį, o dviejų automobilių apdaužyta daugintiškio mašina – į kitą. Automobilis, kuriame važiavo apie 40 metų tėvas ir jo nepilnametis sūnus, patyrė du smūgius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
" tiško kūno dalys ' labai gražu....daiva janauskaitė,leiskite paklausti,gal tu malonumą jauti taip rašydama?iškrypėlė garbės žodis,taigi ir vaikai gali laisvai skaityti,pamislyk biški,net ranka nekyla vardo ir pavardės rašyti didžiosiom raidėm.

atsakymas

atsakymas portretas
airuotojas buvo efekto busenoje, dėl prieš tai ivykusiu ivikiu

kalti

kalti  portretas
Kalti tie kas visą ta kelią sugadino. Nikur negalima lenkti tik šioje vietoje Nuo pat šlikių tai apie 8 km. Žodžiu norėjo mandriai padarė avaringas vietas, belieka dabar ištisinėje juostoje nuo kretingos iki Klaipėdos tvorą tverti. Nes yra tokių tipų kurie šituo keliu važiuoja 20 km /h. Kaip antai Klaipėdos autobusų parko autobusai,
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių