Vandalai nusiaubė paplūdimius: išvartyti suolai, pavogta mediena, varžtai

Pasiruošimas vasaros sezonui paplūdimiuose nuėjo perniek. Šventinį savaitgalį pliažus nusiaubė vandalai. Prižiūrėtojai rado išvartytus suolus, konteinerius, atsuktus stebėjimo bokštelių tvirtino varžtus, kurie dingo. Pasisavinta ir tik paklota mediena.

Atsuktus varžtus išsinešė

Vandalai Melnragės–Girulių paplūdimiuose siautė kelias dienas. Sekmadienį, Pirmąją Velykų dieną, po nakties Pirmosios Melnragės paplūdimyje rasti išvartyti sunkūs ąžuoliniai suoliukai.

Prie viešojo tualeto buvo nuverstas konteineris. Pastarasis taip pat buvo ir suniokotas. Nulaužtas dangtis. Vandalai siautė ir kituose paplūdimiuose. Buvo nuverstas biotualetas.

„Tai tikrai kažkieno darbas. Vėjas išvartyti suolų, konteinerių ir tualeto negalėjo. Prie jūros jo nebuvo. Be to, suolai yra sunkūs. Turėtų būti labai stiprus vėjas, kad nuverstų“, – komentavo biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksadras Siakki.

Vandalai taip pat atsuko vadinamajame neįgaliųjų paplūdimyje stovėjusio gelbėtojų stebėjimo bokštelio tvirtinimo prie rėmo varžtus.

„Tik vieno varžto neatsuko. Matyt, nepajėgė. Visi varžtai pavogti. Sunku pasakyti, kodėl vandalai taip elgėsi, kam jiems reikalingi varžtai“, – stebėjosi pavaduotojas.

Pasak biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus Virginijaus Urbono, įtarta, kad kažkas nori pavogti bokštelį. Tad darbuotojai naktį budėjo ir saugojo turtą.

„Galvojome, kad grįš pasiimti, tačiau sunku suvokti, kam galėtų prireikti tokių statinių. Juolab, kad jie labai sunkūs. Paprastai neišveši. Tą naktį įtartinų asmenų nepastebėjome“, – teigė vadovas.

Nurinko pado lentas

Tačiau tuo vandalų išpuoliai paplūdimiuose nesibaigė. Antradienio rytą rasti išardyti naujai sumontuoti suolai vadinamajame neįgaliųjų paplūdimyje, taip pat padas. Mediena pavogta.

Vadinamajame neįgaliųjų paplūdimyje nauji mediniai laiptai, pandusas, suolai buvo baigti sumontuoti prieš mažiau nei savaitę – praėjusį ketvirtadienį.

„Pirmadienio vakarą vyrai buvo atvažiavę patikrinti. Viskas buvo gerai, o ryte pasitiko toks vaizdas. Esame persiutę. Dirbame, stengiamės, o kažkas viską niokoja. Tiek žalos paplūdimiuose pridaryta. Viskas išdaužyta, atsukinėta, pavogta“, – komentavo vadovas.

Kas turi dėtis galvoje, kad tokius dalykus darytum?

V.Urbonas spėjo, kad kažkas čia taip elgiasi piktybiškai: „Gal kažkas pyktį laiko ant mūsų ir taip elgiasi? O gal taip pasielgė psichiškai nestabilus žmogus? Kas turi dėtis galvoje, kad tokius dalykus darytum?“.

Kameras įrengs greičiau

Pasak A.Siakki, panašu, kad abu kartus siautėjo tas pats vandalas ar vandalų grupė.

„Turėjo kryptingai dirbti. Juk visuose paplūdimiuose žalos pridaryta. O atsukinėti varžtams reikėjo laiko ir įrangos. Tikrai ne vienos dienos“, – komentavo pavaduotojas.

Dėl dingusio ir suniokoto turto paplūdimių prižiūrėtojai kreipėsi į policija. Padaryta žala dar tikslinama.

„Baisu, kad tai gali būti tik pradžia. Jei ir toliau siautės, žala gali tik didėti. Liūdna, kad taip žmonės elgiasi. Juk stengiamės, tvarkome, puošiame paplūdimius, o kažkas taip piktybiškai veikia“, – tvirtino pavaduotojas.

Prižiūrėtojai paplūdimiuose jau anksčiau planavo įrengti vaizdo stebėjimo kameras.

Tokia mintis kilo po to, kai praėjusiais metais nuo viešųjų erdvių paslaugų teikimo stotelės buvo pavogta saulės baterija.

Pabrėžiama, kad kameros ne tik padėtų apsisaugoti nuo vagysčių, bet ir užtikrintų didesnį saugumą vasarotojams.

„Planavome vaizdo stebėjimo kameras pirkti antrame ketvirtyje, tačiau reikės mesti visus darbus į šoną ir organizuoti konkursą dabar. Kitaip nebeįmanoma“, – tvirtino vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NBA

NBA portretas
Tokiems debilams bybiai galvoja auga vieyoje smegenu...

Diedukas

Diedukas portretas
Kaip nuspejau. VISOJ Lietuvoj vyksta ivairiausi ziaurus nusikaltimai:nuo tyciojimosi, zudymu,lauzymu,deginimu. Pajury,Sveksnoj,... "pakeisim,suremontuosim,patvarkysim"-kas is to? Po kazkiek laiko,juk vel tas pats. O gal turetu SAVO lesomis atsakyti-atstatyti miestu,miesteliu vadovai (visi merai,visi policijos vadai)? Gal tada ir jie pasuktu galvas,"patuskintu" seime seimunus,kad priimtu teisingus grieztus istatymus,o ne skersakiuotu i pusnuoges mergas ir nekonfliktuotu tarp opoziciju (kaip,atsiprasau, "grazuoliukas " P. Grazulis,pats prisidejes nesazines ir darbe,ir i kelnes ). Tikrai auga (aisku,ne visi) saltakrauju banditu,vagiu karta.

Kieksargis

Kieksargis portretas
Kažkaip daug pas mus priviso tokių besmegenių - laužo, daužo, terlioja. O mes kaip skruzdės - vėl bandom atstatyti, pagražinti, sutvarkyti. Tokiems nereikia nei patogumų, nei grožio. Gyventi nori betvarkėje.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių