Vėl plinta padirbti pinigai

Pareigūnus pasiekė informacija apie vėl sklindančius padirbtus eurus ir centų monetas. Tyrimui atiduotas įtartinas 50 eurų nominalo banknotas išimtas iš bankomato bei įmonės kasoje aptiktos 20 centų ir vieno euro monetos.

Penktadienį Klaipėdos policijos komisariate gautas prašymas ištirti 50 eurų nominalo kupiūrą, kuri išimta iš bankomato Šilutėje, Lietuvininkų gatvėje. Taip pat pradėtas tyrimas ir dėl 20 centų bei vieno euro monetų, kurios galbūt pagamintos ne pinigų kalykloje. Įtariamos klastotės paimtos Klaipėdos bendrovėje, Artojų gatvėje.

Euro cento monetų klastotės – ne naujiena. Prieš ketvertą metų Briuselis skelbė, kad iš apyvartos išimtų padirbtų euro monetų skaičius sumažėjo 15 proc., palyginti su ankstesniais metais: nuo 186 tūkst. iki 157 tūkst. monetų. 2 eurų nominalo monetos tebeklastojamos dažniausiai – jos sudaro beveik du trečdalius visų aptiktų padirbtų monetų. Esą apskritai padirbtų monetų skaičius labai mažas, palyginti su bendru tikrų monetų skaičiumi. 100 tūkst. tikrų monetų tenka viena padirbta moneta.

Beveik prieš tris savaites viena padirbtų pinigų siunta į uostamiestį atgabenta iš Telšiuose, Kęstučio gatvėje, įsikūrusio prekybos centro, antroji – iš Palangos rinkliavų centro. Policijai buvo pateiktos 10 ir 20 centų nominalo monetos. Rasta 18 vienetų 10-ies centų monetų ir šeši vienetai 20-ies centų monetų.

Balandžio pabaigoje Klaipėdoje perskaičiuojant vienos bendrovės pinigus, skaičiavimo aparatas nuo kitų monetų atskyrė vieno euro pinigėlį. Buvo įtarta, kad jis – suklastotas. Nacionalinėje pusėje buvo Italijos ženklas. Tyrimą atliko Lietuvos banko specialistai ir pateikė išvadą, jog pinigas – netikras. Tai buvo bene pirmas atvejis Klaipėdoje, kai aptikta suklastota moneta.

Inkasuojant pinigus randama nemažai suklastotų banknotų. Dažniausiai randamos netikros 20 ir 50 eurų kupiūros.

Pernai Klaipėdoje buvo pradėta 115 tyrimų dėl suklastotų pinigų. Keturi atvejai nustatyti miesto turgavietėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Dabartinės video kortos ant tiek galingos su daug RAM ir galingu CPU ir viena video korta tokia pati galinga kaip anksčiau visas stalinis kompas !. Tik reikia naujo tipo video kortų nes kol kas tokių nėra apie ką apačiau parašiau !.

DJ

DJ  portretas
Kebrytė jei bitkoinai yra ne lempa ?, tuomet padarome su daug video kortų super kompus ir uždirbame bitkoinų ! Kuo galingesni super kompai ir greitas internetas tuo geriau !. Tiesa investicija nėra pigi dėl metalo ir elektros sunaudojimo, bet tai gana greitais atsiperka ! Be to jei keisite video kortas į naujas tuomet tos kortos gali būti ir stalo kompais jei ten bus serial ATA jungtis prie SSD diskų, USB portai prijungti pelę, klavą, ar dar ką nors, garso korta integruota į video korta, HDMI ir taip yra monitoriui, dar reikia Ethernet jungties prie interneto arba net kartu ir WI-FI korta, tuomet video korta pasidaro gana galingu staliniu kompu tik reikės įmontuoti ten operacinę sistemą greičiausiai Windows !. Tokios kitos bus pinigų taupymas nes galėsite padovanoti tokį kompą savo artimiesiems ar draugams arba net parduoti per internetą, tokių būdu sugrįž dalinai pinigas investuotas į bitkoinus !.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių