Veterinarai kraupsta: Dituvos soduose – gyvūnų egzekucijos

Dituvos sodų gyventojai skambina pavojaus varpais – jauni niekšai vardan pramogos oriniais ginklais šaudo į šunis ir kates. Čia veikiančios vienintelės veterinarijos klinikos gydytojai iš sužalotų augintinių kūnų vos spėja traukti šratukus.

Bendrijos gyventojus gąsdina pneumatiniais šautuvais apsirūpinę tipai. Spėjama, kad nuo tokių chuliganų nukentėjo dituviškių šunelis, mat mišrūno kūnelyje šeimininkai pastebėjo įstrigusią mažytę kulką.

Panašu, kad po įvykio gyvūnas kankinosi dar keletą dienų, nes per tankų kailį nesimatė žaizdos.

Pirmadienį mišrūnu pasirūpinę veterinarai sakė nebežinantys, ko griebtis, kad piktadariai pagaliau atsakytų už savo veiksmus.

"Norime informuoti ir perspėti visus Dituvos sodų gyventojus, turinčius augintinių, nepaleiskite jų vienų lakstyti po gatves, nes yra neadekvačių žmonių, kurie šaudo į "bėgančius taikinius", – interneto socialiniuose tinkluose pranešė "Pitema" vadovė Christina Arutiunian.

Veterinarijos gydytoja pasakojo, kad tokių atvejų, kai reikėjo gelbėti apšaudytus keturkojus, vien šią vasarą buvo 8–10. Ne kartą kviesti ir policijos pareigūnai, tačiau vis dar nėra aišku, kas taip žiauriai elgiasi su gyvūnais.

"Čia yra du tūkstančiai gyventojų, sunku būtų kažką įtarti. Papramogauti iš Klaipėdos miesto į sodus sulekia jaunimas. Kai alkoholio būna per daug, prasideda šaudynės į bėgančius taikinius. Juolab kad pneumatinius šautuvus dabar gali nusipirkti kiekvienas, turintis kišenėje 200 eurų. Kažkam tai tiesiog pramoga. Birželį kartu su policija ieškojome įtariamųjų, bet kol kas nieko", – apmaudą liejo pašnekovė.

Vasarą mažam šuneliui maža kulka įstrigo į tarpuakį. Padėti jam negalėjo net Kauno veterinarai – pudeliui iki šiol tenka gyventi su šratu snukyje.  

"Pataikė į tokią vietą, iš kurios pašalinti yra neįmanoma. Tai ir gyvena su kulka galvoje", – rankomis skėsčiojo Ch.Arutiunian.

Baiminamasi, kad vieną dieną bus pataikyta ne tik į gyvūnus, bet vaikus.

"Jeigu šaudoma į gyvą taikinį, tai šiandien yra šuo, rytoj gali būti žmogus. Baisiausia, kad nusikalstamumo prasme jau greitai pasieksime tokį lygį, kaip Amerika", – palygino veterinarijos gydytoja.

Gyvūnai taikiniais tampa ir Klaipėdoje, neseniai dienraštis rašė apie kraupų incidentą Saulės gatvėje. Klaipėdietė neteko žado, kai jos sūnus namo parnešė sužeistą katiną. Įtariama, kad mylimą keturkojį peršovė kaimynas. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. 

Pneumatinius šautuvus įsigyjantys asmenys jų registruoti neprivalo, tačiau gali ginklus naudoti tik pagal paskirtį ir jokiu būdu negali jais žaloti žmonių ar gyvūnų. Už tai yra baudžiama. Pneumatiniai šautuvai, pasak pareigūnų, labiau pramogai, o ne savigynai skirti ginklai, kuriais paprastai šaudoma negyvenamose vietose į taikinius. Neretai paauglystės sulaukę tokių ginklų savininkų vaikai mėgsta smagintis šaudydami pro langus ar iš balkonų.


Už žiaurų elgesį su gyvūnais baudžiama viešaisiais darbais, bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų. Vis dėlto gyvūnų gynėjų manymu, tokia atsakomybė – per menka. Neabejingieji keturkojų skausmui Prezidentei ir parlamentarams adresuotoje peticijoje išreiškė norą, kad skriaudikams grėstų kalėjimas iki trejų metų. 




NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
KAS DAROSI,VISUR BARDAKAI,NERA NIEKUR SAUGU IR DAR NORI KAD ZMONES GRYZTU GYVENT I LIETUVA,TAI GI YRA BAISU NET KUR NORS PAJUDET,TAI PARKE UZPUOLA,TAI MIESTO GATVESE,DABAR DITUVOJ SAUDO,...KAIP SUTVARKYT MASE.KURIEM ISTATYMAI DZIN!!!

...

... portretas
Tai negi sūnaitėlis į Klaipėdą išsikėlė?..

taip

taip  portretas
besaudant galima ir i zmogu pataikyti... ka tada pasakytu toki poelgi pateisinantys? kaip bebutu ar suo be antsnukio laksto niekas nesuteike teises saudyti. keista kad dar yra toleruojanciu tokius poelgius
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių