Vietoj Jazzu koncerto – apmaudas

Sugadinta šventė ir prarasti pinigai – taip sekmadienio vakaro nesėkmę patekti į uostamiestyje vykusį J.Arlauskaitės-Jazzu koncertą apibūdino būrelis jaunuolių, kurių įsigyti bilietai pasirodė besantys suklastoti.


 

Sugadinta šventė ir prarasti pinigai – taip sekmadienio vakaro nesėkmę patekti į uostamiestyje vykusį J.Arlauskaitės-Jazzu koncertą apibūdino būrelis jaunuolių, kurių įsigyti bilietai pasirodė besantys suklastoti.

Be koncerto ir be pinigų

Iš nepažįstamo asmens nusipirkęs keturis padirbtus bilietus ir už juos sumokėjęs 116 eurų plungiškis Mantas neslėpė apmaudo.

Kaip tikino pašnekovas, gaila ne pinigų, o sugadinto laiko ir nuotaikos. Šventinį koncertą, kuriame turėjo linksmintis su draugais, jis praleido policijos komisariate, vildamasis atgauti prarastą sumą.

"Internete Eimantu pasivadinęs vaikinas pardavinėjo bilietus pačiame "Švyturio" arenos priekyje, pirmajame sektoriuje po 29 eurus už vieną. Jis sakė per šventes nebūsiantis Klaipėdoje ir negalintis vykti į koncertą, todėl ieškantis pirkėjų. Susitarėme susitikti Taikos prospekte, netoli Naujojo turgaus. Pasirodė visiškai nepanašus į matytą nuotraukoje žmogus. Tačiau bilietai atrodė labai tikroviški, todėl abejonių nesukėlė. Įdaviau jam į rankas pinigus ir atsisveikinome", – pasakojo Mantas.

Koncerto dieną, sekmadienį, prie arenos laukiantiems jaunuoliams apsaugos darbuotojai pasakė, kad jų pateikti bilietai tokiu brūkšniniu kodu neegzistuoja.

"Dideliam visų nusivylimui teko žingsniuoti į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą. Labai nemaloni situacija, tiesą sakant, taip apsigaunu pirmą kartą. Nuotaika buvo sugadinta visam vakarui. Pardavėjui prisiskambinti nepavyko, jo mobilusis buvo išjungtas. Nesame kvaili, žinojome, ką darome, tiesiog nebuvo bilietų, todėl pirkome tokiu būdu", – atviravo pašnekovas.

Vakarą praleido policijoje

Kaip paaiškėjo, į tas pačias vietas buvo parduota daugiau netikrų bilietų.

Pirmajame sektoriuje, dešimtoje eilėje, planavo linksmintis ir Klaipėdoje gyvenanti Viktorija. Dvidešimtmetė mergina tikino, kad pardavėjas atrodė patikimas ir nepanašus į melagį. Jis pasiūlė susitikti toje pačioje vietoje, kaip ir Mantui – prie turgaus.

Prieš pat šventes, gruodžio 23 d., aukštas tamsiaplaukis vyras merginai pardavė du bilietus linkėdamas gero koncerto.

"Su draugu ieškojome geresnių vietų praleisti jaukų ir šiltą vakarą. Oficialioje bilietų platinimo bendrovėje buvo likusios tik labai tolimos vietos, mums žiūrėti koncertą iš arčiau. Ir apskritai jis pasirodė nuoširdus žmogus. Netgi kaip patikimumo garantą siūlėsi atsiųsti internetinę bilietų versiją, bet to nepadarė", – prisiminė mergina.

Pora ramia širdimi laukė koncerto dienos. Tačiau ir jiems teko skaudžiai nusivilti.

"Mums buvo pasakyta, kad tokie bilietai neegzistuoja. Tikrai labai nesmagu, iškart kreipėmės į pareigūnus. Gaila ne tų 29 eurų, bet turėjusio būti smagaus vakaro. Komisariate sutikome ir daugiau apgautųjų, net pareigūnai pastebėjo, kad tokia situacija – pirma. Tas Eimantas iš mūsų visų turėjo neblogai užsidirbti", – svarstė Viktorija.

Sekmadienį aferomis užsiimančio asmens telefonas buvo išjungtas, o apgavystės tikslais sukurta anketa socialiniame tinkle – ištrinta.

Kaltins dokumentų klastojimu

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis oficialiai patvirtino, kad sekmadienį vakare gauti dviejų jaunuolių pareiškimai.

Vienas jų įsigijo keturis bilietus ir prarado 116 eurų, o kitas, nusipirkęs porą bilietų, patyrė 58 eurų nuostolį.

Pareigūnai prie "Švyturio" arenos buvo iškviesti iškart po to, kai jaunuoliai negalėjo patekti į vidų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumentų klastojimo bei klastočių panaudojimo.

Netikrus bilietus pardavęs asmuo socialiniame tinkle nurodė esą jis yra Eimantas Lukšys. Tačiau pareigūnai abejoja, kad tai tikri asmens duomenys.

Šią abejonę sustiprina faktas, kad socialinio tinklalapio profilis panaikintas, o ir parduoti bilietus atėjo visai ne tas asmuo, kurio nuotrauka buvo skelbiama feisbuko paskyroje.

Bilietus pardavusio asmens mobiliojo telefono numeris taip pat vargu ar padės atsekti sukčių, nes melagis galėjo naudotis išankstinio apmokėjimo kortele.

Vakar daugiau panašiai nukentėjusių asmenų į policiją nesikreipė.

Apsaugos darbuotojai iškart įtarė, kad bilietai netikri, mat ir išspausdinti jie buvo ant kitokio popieriaus.

Policijos komisariato viršininkas teigė neprisimenąs ko nors panašaus, tačiau neatmetė galimybės, kad prieš Naujuosius metus sukčius gali pabandyti dar kartą taip pat pasipelnyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darius

Darius portretas
Del IP, nemanau, kad butu rases is stacionariu irengimu, kurie yra priristi prie savininko.

O jau tą liežuvį

O jau tą liežuvį portretas
esu mačius zebra.lt kažkieno gyvenimo nuotraukytės vietoje, ar ta Jazzu čia save pamėgdžioja, o gal ten kažkas jos virtualų gyvenimą aprašinėjo, gal todėl ir bilietai netikri pasipylė staiga iš niekur.

Ismananciam

Ismananciam portretas
Snukiaknygę arba facebookas nesiima tokių smulkmenų, nebent tai būtų susiję su terorizmu arba būtų padarytas sunkus nusikaltimas
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių