Vietoj klaipėdietės skyrybų – mirtis

Netikėta meilės istorija vos pusmetį trukusios Renatos santuokos jos artimieji net nedrįstų vadinti. Baimė, įtampa, priekaištai – toks buvo jaunos klaipėdietės trumpas šeimyninis gyvenimas. Kraupaus įvykio išvakarėse jos vyras Valdas Rukšnaitis išgirdo apie žmonos apsisprendimą skirtis. Tada sutuoktinis nutraukė jos gyvybę, o po kelių valandų – ir savąją.

Netikėta meilės istorija vos pusmetį trukusios Renatos santuokos jos artimieji net nedrįstų vadinti. Baimė, įtampa, priekaištai – toks buvo jaunos klaipėdietės trumpas šeimyninis gyvenimas. Kraupaus įvykio išvakarėse jos vyras Valdas Rukšnaitis išgirdo apie žmonos apsisprendimą skirtis. Tada sutuoktinis nutraukė jos gyvybę, o po kelių valandų – ir savąją.

Susituokė prieš pusmetį

34-ąjį gimtadienį vakar turėjusi švęsti Renata, pasak artimųjų, dorai net nežinojo, kokios praeities vyriškis netikėtai atsirado jos gyvenime.

Praėjusių metų gruodį rimčiau ėmę susitikinėti Renata ir Valdas, jau sausio pabaigoje atšoko vestuves.

Kuo 38-erių V.Rukšnaitis sugebėjo pavergti jau kartą skausmingas skyrybas išgyvenusios moteris širdį, nežino net artimiausi draugai.

"Nors mane kankino nuojauta. Tik kartą mačiau tą jos vyrą, tačiau jis man nepatiko. Va tokia moteriška nuojauta atsirado, kad tai nėra švarus žmogus", – prisipažino nužudytą pusseserę bute radusi 39-erių Erika.

Kaimynės prašė rūkalų

Moteris prisipažįsta, kad tai buvo didžiausias kada nors jos patirtas stresas.

"Visą pirmadienį Renatos telefonu negalėjo prisiskambinti nei dukra, nei jos tėvas. Abu jie buvo kelionėje Norvegijoje. Kilo įtarimas, kad kažkas atsitiko", – pasakojo Erika.

Spėjama, kad lemtingąjį pirmadienį V.Rukšnaitis žmoną pasmaugė dar ryte, moteris rasta naktiniais marškinėliais.
Nors tikslios aplinkybės paaiškės tik tuomet, kai bus baigta ekspertizė, tačiau spėjama, kad tai galėjo įvykti pirmadienio rytą arba naktį, nes V.Rukšnaitis apie 10 valandą pasibeldė į kaimynės duris ir paprašė cigaretės.

"Jis buvo kažkoks keistas. Nors atrodė gal ir ramus. Daviau jam pakelį, kuriame buvo trys cigaretės. Tačiau po kelių minučių išėjusi į balkoną vėl jį išvydau. Jis vėl paprašė cigaretės. Padaviau jam ją ir pagalvojau: "Čia kažkas ne taip. Ar neplyš jam plaučiai taip berūkant?" – pasakojo Baltijos prospekte naujai pastatytame daugiabutyje gyvenanti Julia.

Moteris veikiausiai buvo paskutinis gyvas žmogus, matęs V.Rukšnaitį prieš mirtį.

Remontavosi butą

Klaipėdiečio kūną pareigūnai rado virtuvėje prie šaldytuvo. Įtariama, kad nužudęs žmoną po kurio laiko vyras pasikorė pats.

Esą bute aptiktas ir atsisveikinimo raštelis. Jį tiria ekspertai. Šaltinių teigimu, jame nėra atsiprašyta dėl žmonos nužudymo.

"Kai dabar žinau, kas iš tiesų nutiko, džiaugiuosi, kad jis man nieko blogo nepadarė. Aš juk nežinau, kas tuo metu jo galvoje dėjosi", – kalbėjo kaimynė.

Aplinkiniai iš gyvenimo išėjusių sutuoktinių kaimynai tikino, kad ši pora viešumoje atrodė laiminga, esą bute nebuvo girdėti jokių barnių. Paskutinėmis savaitėmis V.Rukšnaitis užsiėmė buto remontu.

Kamavo pavydo priepuoliai

Vis dėlto tikroji tragedijos priežastis galėjo būti Renatos apsisprendimas skirtis su vyru.

Nors moteris slėpė nuo aplinkinių, kas iš tiesų drasko jos širdį, tačiau tokiam sprendimui ji brendo jau kurį laiką.
Esą V.Rukšnaitis jau buvo palikęs Renatos butą, pora lyg ir buvo išsiskyrusi, tačiau netrukus vyriškis vėl išdygo prie žmonos slenksčio, o šioji dar kartą patikėjo pažadais, kad viskas klostysis gerai.

Renata buvo prisipažinusi draugėms, kad vyras ją nuolat kontroliuoja, kelia pavydo scenas už kelias darbe užtruktas minutes.

Artimieji įtaria, kad dėl vyro pavydo priepuolių moteris panaikino savo paskyrą socialiniame tinkle.
Tačiau Renatą kankino nuojauta, kad jos naujasis vyras nėra jau toks doras, kaip dėjosi.

"Ji pasakojo, kad dingdavo pinigai iš namų. Va tiesiog iš namų taupyklės vis prapuldavo. O jis juk ir nedirbo niekur. Tikrą alfonsą susirado ji. Tai buvo ženklas, kad tai toks žmogus, kuris vogs iš šeimos, o ne stengsis dėl jos. Tačiau, kad jis žudys, aš negalėjau patikėti", – prisiminė pusseserė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Siap tai tas skatina kaip tu sakai, turejo dukra, kaip jums visiems lengva komentuoti nieko nezinant.. Baisu zmones

Tom.

Tom. portretas
Bet jam pasiseke ,kad jis taip lengvai isejo is sito pasaulio,jeigu jis butu likes ,nutuokiu kas jam butu dabar...tas zmogus, oi ojoj ,butu jam padares cia zemeje pragara...tai jau tikrai zinau.

R,

R, portretas
tas skatina jokios dukros neturejo,dukra buvo is pirmos santuokos Renatos dukra ,uz tai kad,is dukros ateme mama antzmogis...tegu jis deks pragare per amzius...!!!
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių