Vietoje pramogos – isterija

Uostamiestyje pasipiktinimų audrą sukėlė nesaugūs vandens atrakcionai Danės upėje. Mažamečiams pramoga vos nesibaigė tragiškai.

Sekmadienio pavakarę panašiu metu stresą patyrė net keli vaikai. Apie 17–18 val. Danės upėje, dėl nederamai pritvirtintos apsauginės virvės, oro pripūstą burbulą su mažamečiais nešė stipri srovė.

Incidentą užfiksavusi liudininkė Živilė pasakojo, esą plaukiodama vandens dviračiu 17.20 val. ji išgirdo pagalbos šaukiantį vaiką.

"Berniukas rėkė ne savo balsu, bandėme jį sustabdyti dviračiais. Po kiek laiko vyras, atsakingas už burbulus, priplaukė prie mažamečio dviračiu ir šoko į vandenį", – neslėpė susijaudinimo klaipėdietė.

Čiupęs už burbulo vyras ištraukė berniuką prie undinėlės skulptūros.

Toks pramogų paslaugos teikėjų aplaidumas paskutinę Jūros šventės dieną įvarė siaubą dar vienai mažametei ir jos tėvams. Incidentas, liudininkų teigimu, įvyko apie 17.50 val.

Klaipėdietė Ieva spėjo nufilmuoti srovės nešamą burbulą su maždaug šešerių metų mergaite. Šįkart, dviračių pagalba, burbulas buvo sustabdytas prie Biržos tilto. Vienas iš pramogos savininkų, išgirdęs rėkiančią mažametę, suskubo jai padėti.

Įvykį užfiksavusios liudininkės žodžiais, išsigandęs vaikas verkė, šaukėsi mamos.

"O galėjo baigtis kur kas liūdniau. Mergaitę, šaukiančią burbule, pavyko sustabdyti tik prie tilto. Visi, stebėję šį kraupų vaizdą, buvome ne juokais sunerimę. Ištrauktas vaikas buvo tiesiog persigandęs", – pasakojo klaipėdietė.

Nesaugus atrakcionas ir filmuota medžiaga gyventojams užėmė kvapą. Pastarieji komentavo, esą šios nesaugios, apie dvi savaites Klaipėdoje, Danės upėje veikiančias pramogas būtina uždrausti.

Nepigiai kainuojantis ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų atrakcionas yra skirtas plaukiojimui vandens paviršiumi. Pasak klaipėdiečių, antrą savaitę šias paslaugas siūlantys trys jauni vyrai už 10 min. pasiplaukiojimą prašo trijų eurų.

Vandens burbulai yra pripumpuojami oro ir gali išlaikyti vieną ar kelis žmones ant vandens maždaug 15 min. Paprastai šie burbulai saugiai aptveriami ir vaikai juose žaidžia specialiuose baseinuose.

Pašnekovės stebėjosi, kaip Danės upėje gali būti leidžiama ši pavojinga pramoga. "Juk čia nuolat plaukiojama baidarėmis, kateriais, laivais, vyksta intensyvus eismas. Kad ir pririštam burbului upė – ne vieta. Taip ir maniau, kad anksčiau ar vėliau ši pramoga be incidentų neapsieis, neleisčiau savo vaiko nė už ką", – komentavo klaipėdietė Vilma.

Patys vandens pramogos teikėjai į telefono skambučius neatsakė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Azijatų atrakcionas, skirtas pusgalviams

Azijatų atrakcionas, skirtas pusgalviams portretas
Visa laimė, kad Lietuvoj kalnų nėra. O tai tokie "verslininkai", IDIOTŲ tėvų padedami įkištų kokį vaiką ė tą burbulą ir paleistų nuo kalno riedėti bedugnėn - gi smagu, atrakcija:)))

Patinka

Patinka portretas
Visur pasitaiko nelaimių. Nebūtų didelio vėjo, tai būtų pagavę per minutę. Dabar užtruko keturias. Iš burbulo išpūtė burbulą :)

Lina

Lina portretas
O mano dukrai toks pasiplaukiojimas burbulu prie prekybos centro BIG prieš kelis metus baigėsi nugrimzdimu į dugną, prasiskyrė užtrauktukas. Todėl dabar matant tokius burbulus upėje, labai neramu darosi. Tėveliai, labai pagalvokite leisdami vaikus į atrakcionus, ar tai bus saugu.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių