Vokiečių aviganis Šilutėje aptiko narkotinių medžiagų

  • Teksto dydis:

Pasieniečių šuo vokiečių aviganis Astoras kratos metu gyvenamajame name Šilutėje aptiko, įtariama, narkotinių medžiagų.

Ketvirtadienį vakare į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pasieniečius pagalbos kreipėsi Tauragės policijos pareigūnai. Jiems prireikė VSAT kinologo su tarnybiniu šunimi ieškant narkotinių medžiagų.

Padėti policijai į Šilutę išvyko VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos kinologas Andrius Mačanskis su penkerių metų vokiečių aviganiu Astoru.

Su policininkais buvo atliekama krata privačiame 42-ejų šilutiškei priklausančiame name, kuriame gyvena ir 19-metis šilutiškis. Astoras name aptiko penkis paketus su 80 gramų augalinės kilmės žalios spalvos medžiaga, įtariama, kanapėmis. Narkotinės medžiagos buvo stiklainiuose ir maišeliuose.

Tauragės policijos pareigūnai sulaikė 19-metį  ir atlieka tolesnį tyrimą.

Penkerių metų vokiečių aviganis Astoras nesyk yra pasižymėjęs sulaikant narkotikus, aptinkant dingusius žmones, susekant įvairius pažeidėjus.

Kaip vienas geriausių VSAT tarnybinių šunų Astoras su savo kinologu Lietuvos VSAT atstovavo pernai Latvijoje vykusiame šios šalies pasieniečių organizuotame tarnybinių šunų meistriškumo čempionate. Prestižinėse varžybose dalyvavo 12 komandų iš įvairių valstybių. Tuomet komandinėje įskaitoje Astoras  kartu su Ignalinos rinktinėje tarnaujančiu belgų aviganiu Bosu užėmė antrą vietą, per plauką atsilikę nuo nugalėjusios šeimininkų komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senole

Senole portretas
Saunuolis Astoras su savuoju kinologu A. Macanskiu !!! O kuo baigesi reikalai su sunu medziotoju Komskiu ? Gal teisesauga tapo teisingai,reginti?

as

as portretas
saunuolis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių