„Žilvityje“ viešėjęs tėvas kaltinamas mažamečių tvirkinimu

Šeštadienio vakarą į Karklėje įsikūrusią moksleivių poilsiavietę „Žilvitis“ skubėjo ir policija, ir Vaiko teisių apsaugos tarnyba. Gautas pranešimas apie priekabiavimą prie mergaičių. Savo dukrą nakčiai pasaugoti pasišovęs vyras glamonėjo kitas tris mažametes.

Policijos duomenimis, stovyklavietėje savanoriu apsaugininku dirbęs vyras, gimęs 1975 m., įtariamas seksualiniu priekabiavimu prie trijų, maždaug 10–13 metų mergaičių.

Anot liudininkų, dvi jų į Karklę atvyko iš Vilniaus.

Klaipėdos policijos budėtojų teigimu, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, tvirkinimu kaltinamas vyras uždarytas į areštinę.

Pranešimas apie incidentą gautas 19.47 val. Į įvykio vietą iškviesta ir Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

Viešosios moksleivių poilsiavietės „Žilvitis“ direktorius Bronius Kalvaitis pats informavo atsakingas tarnybas trumpuoju pagalbos telefonu 112.

Esą savo dukrą į stovyklą atvežęs tėvas pasišovė budėti naktį ir net atlikti apsaugininko vaidmenį.

Kiek žinau, jis yra baigęs teisę, dirba lyg ir advokatu. Kilęs iš Gargždų. Labai norėjo tapti savanoriu apsaugininku, bet pas mus taip ir nebuvo priimtas.

„Jis atvežė į stovyklą savo kokių dešimties metų dukrą, paliko dešimtajame būryje ir atėjo pas mane. Šis vyras prieš daugelį metų yra dirbęs vadovu „Žilvityje“. Paklausė, ar negalėtų pasilikti stovykloje vienai nakčiai, pernakvoti ir pasižiūrėti, ar jo mergaitė prigis būryje, ar neverks. Stovyklos darbuotojai pasiūlė laisvą vietą ir jis permiegojo. Kitą dieną jis pats pasisiūlė auklėtojai ir vadovei jūroje maudyti vaikus, tuo pačiu stebėti ir savo mergaitę“, – pasakojo B. Kalvaitis.

Vakarop vyras įėjo mergaičių kambarį ir su jomis susidraugavo, apsikabino, ėmė glostyti. Tuo metu jo paties dukra buvo kitame kambaryje. Mažametės apie keistą vyro elgesį pasipasakojo tėvams, stovyklos direktoriui.

„Neturėjau kitos išeities, kaip iškviesti policiją. Neaiškiu tikslu tėvelis pradėjo globoti mergaites. Atvykusi policija su juo dirbo apie dvi valandas. Pats neturėjau teisės jo tardyti. Kiek žinau, jis yra baigęs teisę, dirba lyg ir advokatu. Kilęs iš Gargždų. Labai norėjo tapti savanoriu apsaugininku, bet pas mus taip ir nebuvo priimtas“, – kalbėjo pašnekovas.

Jo žodžiais, niekas nė neįtarė, kad puikus ir savo vaiką mylintis tėvas galėtų priekabiauti prie kitų mergaičių.

Poilsiavietėje stovyklauja vaikai iš viso Lietuvos. Apie incidentą buvo informuoti jų tėvai. Tai pirmas toks atvejis „Žilvityje“.

„Dirbu 38 metus ir, jei atvirai, nė nebūčiau pagalvojęs, kad jis galėtų priekabiauti prie vaikų. Inteligentiškas, labai mylintis vaikus, kiek atsimenu iš ankstesnio jo darbo, mėgo fotografuoti“, – sakė B. Kalvaitis.

Šiuo metu įtariamojo dukrą globoja stovyklos vadovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lankytojas

Lankytojas portretas
Neisivaizduoju, kaip tos stovyklos neuždaro higienistai. Deja, matyt, kaip ir visur LT, lemia pažintys.

Anonimas

Anonimas portretas
Atvykusi policija su juo dirbo dvi valandas?:))) itikino. Vis gi nepavyko “apdirbti”?

Anonimas

Anonimas portretas
Supratau, kad tai kažkokios nesąmonės
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių