Žmogžudystės liudininkei – sunkus išbandymas apklausomis

Žmogžudystės liudininke tapusi klaipėdietė įtaria, kad apklausose yra spaudžiama sakyti netiesą. Moteris ne tik kreipėsi į prokuratūrą, bet ir dėl teisybės yra pasiryžusi susideginti prie Seimo.

Žmogžudystės liudininke tapusi klaipėdietė įtaria, kad apklausose yra spaudžiama sakyti netiesą. Moteris ne tik kreipėsi į prokuratūrą, bet ir dėl teisybės yra pasiryžusi susideginti prie Seimo.

Įvykį matė pro durų akutę

Šių metų rugpjūčio pabaigoje Taikos prospekte 40-uoju numeriu pažymėtame buvusiame bendrabutyje buvo peiliu sužeistas žmogus. Tą pačią dieną ligoninėje operuojamas vyras mirė.

Aiškindamiesi šį nusikaltimą pareigūnai, kaip įprasta, apklausė visus, kas galėjo bent ką pasakyti apie žmogžudystę bei su įvykiu susijusius asmenis. Tirtos kelios nusikaltimo versijos, tarp jų – ir būtinoji gintis.

Spėliota, kas nudūrė į kaimynų kambarį įsiveržusį žmogų: kambario šeimininkas ar jo sugyventinė.

Į liudytojų sąrašą buvo įtraukta 55 metų Zita Razgauskytė, kuri gyvena nužudytojo kaimynystėje. Ji nusikaltimo metu stovėjo prie savo durų ir stebėjo situaciją pro akutę.

Nors moteris nematė, kas ir kaip nužudė kaimyną, tačiau yra įsitikinusi, kad viskas vyko kaltininko kambaryje, o ne koridoriuje, kaip nustatė pareigūnai.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad šios liudytojos parodymai visiškai nesutampa su faktinėmis bylos aplinkybėmis bei kitų liudininkų pasakojimu.

Tvirtina sakanti tik tiesą

Z.Razgauskytė pasakojo, jog apklausų metu buvo ne kartą spaudžiama kalbėti taip, kaip sako kiti bendrabučio gyventojai. Ji tikino išgirdusi grasinimų, jog bus tiriama melo detektoriumi, o jei ir tai nepadės, jai gali būti keliama baudžiamoji byla už melagingą liudijimą.

"Aš žinau, ką mačiau. Šviesu buvo ir kambaryje, ir koridoriuje, kuris puikiai matyti pro mano durų akutę. Įvykis buvo ne koridoriuje, o kambaryje. Mano durys yra priešais ir, jeigu tas vyras būtų buvęs nudurtas koridoriuje, būčiau tai aiškiai mačiusi. Nenoriu sakyti, ko nežinau. Aš nemačiau, kas dūrė ir kaip tai buvo padaryta. Bet mačiau, kaip žmogus, kuris vėliau mirė, atbulas judėjo į koridorių. Suprantu, kad jis jau buvo sužeistas, nes normaliai žmogus atbulas nevaikšto, – tvirtino klaipėdietė. – Tyrėja ne kartą man kartojo, kad aš turiu gerai pagalvoti, ar tikrai būtent taip viskas buvo, o jei persigalvosiu, kitą dieną ateiti ir papasakoti. Neva už tai man nieko nebus. Bet aš neabejoju savo teisumu."

Z.Razgauskytė teigia buvusi vienintelis blaivus žmogus, kuris matė įvykį, nes nusikaltimas buvo padarytas girtaujant.

Moteris stebisi, kad neblaivių kaimynų kalbomis pasitikima, o jos žodžiai pareigūnams vis dar kelia abejonių.

"Jeigu mane neteisingai apkaltins melavus, nuvažiuosiu prie Seimo ir susideginsiu. Esu labai jautri, toks spaudimas kalbėti netiesą mane labai paveikė, sušlubavo sveikata. Dabar galvoju – geriau būčiau nieko nemačiusi", – kalbėjo moteris.

Z.Razgauskytė tikino: jeigu reikės, tiesą įrodinės net generaliniam prokurorui, bet savo žodžių neišsigins.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rr

rr portretas
O aš ją tikiu. Ji liudija tą ką matė- na ir kas kad pro rakto skylutę...

r

r portretas
o tokios apklausas tardymus vikde juros 1 Miseikiene ir Suitilas. reke ant nepilnametes mergaites , davede ja iki asaru , isterikos, mama su vaistais negalejo apraminti, bet jiems buvo nusispjauti -turi stoga prokuraturoje, Stanislovaitis -- kuris raso nubausti negali ,,,.

hhh

hhh portretas
gerai kad dar i preschata neuzdare tos pensininkes kad paliudytu kaip policininkam reikia.ir kada lietuvos tardytojai prades dirb kaip normalus zmones
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių