Žmonėms – šventės, o vagims – darbymetis

Gyvenimas Lietuvoje verčia apgalvoti kiekvieną savo žingsnį, kad netaptume nusikaltėlių aukomis. Šventinis laikotarpis vagims yra itin darbingas ir dovanoja daug pelno, o aukomis neretai tampa išvykusieji švęsti arba poilsiauti.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato suvestinė tik patvirtina šį teiginį. Veikiausiai turėdami išankstinės informacijos nusikaltėliai įsibrovė į turtingų mūsų piliečių namus ir išsinešė vertingiausius dalykus.

Gruodžio 26-osios ryte į prižiūrimą namą Agluonėnuose atvykusi moteris pamatė, kad jame pabuvo vagys. Jie įsibrovė pro koridoriaus langą.

Tikėtina, kad nusikaltėliai žinojo, kad šeimininkai išvykę ir turėjo informacijos apie seifą, pilną pinigų ir aukso papuošalų.

Moteris pamatė, kad seifas išlaužtas. Policijai buvo pranešta, kad iš jo dingo 40 tūkst. eurų ir aukso dirbinių, vertų 60 tūkst. eurų.

Kol šeimininkai negrįžo, tikroji jiems padaryta žala nepatikslinta.

Šios vagystės tyrimo ėmėsi Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai. Jie kol kas nuo komentarų susilaiko, baimindamiesi pakenkti vagystės tyrimui.

Tos pačios dienos vidurdienį Plungės rajone, Pakerų kaime, žmonės pastebėjo išdaužtą vieno namo langą.

Paaiškėjo, kad taip vagys pateko į vidų. Dingo įvairūs šeimininkų papuošalai bei alkoholiniai gėrimai.

Ir šio namo šeimininkų kol kas nėra namuose, tad visi nuostoliai dar nežinomi.

Antrosios Kalėdų dienos vakare, apie 21 val., uostamiesčio policijai pranešta apie apvogtą butą Klaipėdoje, Taikos prospekte. Nusikaltėliai įsibrovė pro balkoną sulaužę jo duris.

Dingo bute laikytas seifas su dokumentais ir 300 eurų.

Pareigūnai teigia, kad vagys beveik niekada nesibrauna į būstą iš anksto nesusirinkę informacijos apie galimą grobį bei šeimininkus.

Tokią informaciją visai nesunku susirinkti žinant aukų vardus ir pavardes. Labai dažnai žmonės pasigiria socialiniuose tinkluose apie planuojamas tolimas keliones ir net nurodo, kada ketina grįžti.

Plepesnieji kaimynams pasipasakoja apie slaptavietes, kuriose laiko vertybes, o visa kita – jau tik rankų miklumo reikalas.


Šiame straipsnyje: vagisvagysvagystėvagystės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių