Per Žolinę Šventojoje nuskendo vyras

Audringa jūra pasiglemžė dar vieną gyvybę. Ketvirtadienį, per Žolinę, Šventojoje nuskendo Vilniaus rajono gyventojas. Gelbėtojai  pavakariais dar nebuvo radę jo kūno.

Nelaimė Šventojoje ties molu, kur yra draudžiama maudytis ir tai žymi ženklai, įvyko ketvirtadienį apie 14 val.

Audringoje jūroje maudėsi 39 metų vyras su 33 metų gyvenimo drauge. Jie pradėjo skęsti – bangos nešė gilyn.

„Gelbėtojai moterį spėjo pagriebti ir ištraukti, o vyro nerado“, – tvirtino Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Moteris buvo perduota greitosios pagalbos medikams ir išvežta į ligoninę.

Iš pradžių gelbėtojai vylėsi, kad vyras išplaukė kitoje vietoje. Tačiau, anot J.Pirožniko, išgelbėta moteris pasakojo mačiusi, kaip bangos jos vyrą nešė molo link.

Gelbėtojai ieškojo poilsiautojo kūno, tačiau nesėkmingai. Ketvirtadienį pavakariais jis nebuvo dar rastas.

„Jei kūno neradai per pirmas penkias minutes, vėliau pagalba nebus reikalinga. Nepaisant to, vis dar ieškome. Tačiau esant tokiai audringai jūrai, paiešką vykdyti sudėtinga“, – pasakojo gelbėtojų vadovas.

J.Pirožnikas spėjo, kad nuskendęs vyras nemokėjo plaukti. Jis visiškai neisilaikė ant vandens.

Vietoje, kur įvyko nelaimė nuolat būna skendimai. Pažymėta, kad maudytis čia draudžiama. Be to kabėjo maudytis draudžianti – raudona vėliava.

J.Pirožnikas tvirtino, jog darbo ketvirtadienį gelbėtojams netrūko. Bangavimas siekė apie 3 balus. Nors kabėjo maudytis draudžianti raudona vėliava, poilsiautojai vis tiek lindo į jūrą. Palangoje skendo dar keturi žmonės.

"Žmonės tikri bepročiai. Visiškai nesaugo savo gyvybių. Pamato į jūrą ir netenka proto. Kaip ištroškusių buivolų gauja bėga atsigerti į pelkę, kur pilna krokodilų", – tvirtino vadovas.

Darbo netrūko ir Klaipėdos bei Neringos gelbėtojams, tačiau vakar iki 14.30 val. čia nelaimių išvengta.

"Kuo toliau, tuo dirbti sunkiau. Bangos – didelės, jūra – šilta, saulė šviečia, ir žmonės lenda į jūrą. Vos atėję iškart puola į vandenį. Gelbėtojai dirba visu pajėgumu", – tikino Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki.

Šį sezoną jūroje jau yra nuskendęs vienas žmogus. Tą kartą nelaimė įvyko Palangoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Giedrius Si

Giedrius Si portretas
Dar vieno dalyko nepaminejau tai yra vaikai. Jie vieni be suaugusiuju prieziuros juroje maudosi. Tik kai nuskendo zmogus beveik visi islipo i kranta (neilgam) tada as susimasciau ar is tiesu reikia kad kazkas nusketu, tam kad mes suprastume kaip juroje maudytis pavojinga?

Giedrius Si

Giedrius Si portretas
Kai aplink nelaimes vieta gelbetojai paprase zmoniu islipti is vandens vienas vaikinas skeryciojo rankomis ir gelbetojui parode viduriniji pirsta, i nurodyma lipti is vandens jis piktavaliskai nesureagavo... Geda matyti kokiu idiotu turime tautoje ir kaip reikia jaustis gelbetojui kai jis stengiasi surasti kuna, o poilsiautojas/idiotas nepaklusta nurodymams.

Giedrius Si

Giedrius Si portretas
Buvau visai salia ai visa tai ivyko. Perskaites straipsni noriu siek tiek pataisyti tai kas parasyta neteisingai. Raso kad buvo iskelta raudona veliava taciau is tiesu buvo geltona. Taip teisybes yra atejus i pliaza kabojo raudona veliava, veliau bangoms aprimus ji buvo pakeista i geltona, o po sios nelaimes ji buvo pakeista vel i raudona. Zinoma jei toje vietoje apskritai draudziama maudytis tai visa tai nelabai ka ir keicia. Stebejau kaip gelbetojai dirbo savo darba, jie sureagavo isties labai greitai, pasitelke i pagalba ir vandens motocikla taciau kuno neberado. Gelbetoju darba vertinciau tikrai teigiamai, maciau kaip vyrai stengesi bei skubejo, patys drebejo nezinau ar is streso ar del to kad buvo salta nemazai laiko praleidus vandenyje. Negaliu neparasyti ir apie tai kaip nelaimei nutikus elgesi poisliautojai, kuriu aplink susirinko koks 100. Zmones trukde gelbetojams dirbti savo darba, moke juos net nepagalvodami kad tie zmones jau apmokyti tos srities profesionalu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių