Kai atsibosta mėsa

Bulvės – vertingos daržovės, turinčios įvairiausių vitaminų, mineralų ir kitų mums būtinų maistinių medžiagų. Tiesa, jas išvirus sumažėja vitamino C, geležies, kalio bei fosforo. Šios šakninės daržovės turi nedidelį kiekį maistinių skaidulų (ląstelienos), būtinų gerai virškinimo trakto veiklai, taip pat – nemažą kiekį krakmolo. Bulvės puikiai tinka vaikams, norintiems priaugti svorio ar intensyviai sportuojantiems.

Pasirodo, bulves reikia valgyti pirmoje dienos pusėje.

Jeigu bulves valgote pietums, rinkitės jas kaip pagrindinį patiekalą, o ne garnyrą.

Būtina žinoti: su mėsa ar žuvimis šios daržovės netinka, nes toks derinys labai sunkiai virškinamas.

Geriausia bulves valgyti su šviežiomis arba raugintomis daržovėmis. Beje, bulves galima valgyti ne tik virtas ir keptas, tačiau ir šviežias – įtarkuojant į šakninių daržovių salotas, pavyzdžiui, prie morkų ir salierų.

Bulvių salotų receptas

Pagal jį pagamintame patiekale puikiai tarpusavyje dera mums gerai žinomos šviežios šakninės daržovės.

Vienai porcijai reikia 80 g bulvių, 50 g morkų, 40 g svogūnų, 2,5 g česnako, 2,5 g petražolių ir 2,5 g šviežių arba šaldytų krapų. Taip pat patiekalui gaminti reikės 10 g šalto spaudimo alyvuogių aliejaus, 5 g šviežiai spaustų citrinų sulčių, 0,5 g druskos, 0,2 g juodųjų pipirų.

Bulves ir morkas sutarkuokite plonais šiaudeliais ir apšlakstykite keliais šaukštais citrinų sulčių. Smulkiai supjaustę svogūną ir susmulkinę česnaką – pakepinkite ant nedidelio kiekio lydyto sviesto nuolat maišydami, kol svogūno gabalėliai pagels.

Smulkiai sukapokite krapus, petražoles. Pakepintas daržoves ir susmulkintus prieskonius berkite ant šviežių daržovių, apšlakstykite aliejumi, paskaninkite druska bei pipirais.


Šiame straipsnyje: kokteilis

NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Kaip tyčia, būdamas užsienyje pasiėmiau dėžutę dailiai, kaip vaisiai apipjaustytų - pasirodo - bulvių. Šalia buvo ir rozmarino šakelė, kurią užsikandant buvo skanu valgyti ir žalias. Nebūčiau pagalvojęs, jei ne toks atsitiktinumas. Labai panašu į topinambus, o juos valgyti žalius nėra keista.

Anonimas

Anonimas portretas
eskit zalias bulves gal sernais pavirsit ,o kas parase tas nesamones gaus pinigeliu ir is jusu kvailiu kvatosis pilva susiemes
VISI KOMENTARAI 2
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

  • Rusai aplenkė – pagerbė Ё
    Rusai aplenkė – pagerbė Ё

    "Kokteilis" neseniai rašė apie kauniečius, užsimojusius mieste pastatyti paminklą ne kokiai nors iškiliai valstybės asmenybei, o tiesiog paprastai raidei Ė. Lietuvos kalbininkai dievagojasi, kad toji balsė nėra paprasta, kaip m...

  • Šerkite paršą ciklais
    Šerkite paršą ciklais

    Didelio skaitytojų dėmesio sulaukė "Kokteilio" tema-klausimas "Ar jums lašiniai – skanėstas?", kur teigiama, kad, valgant saikingai, lašiniai, kuriuose gausu vitaminų ir naudingų medžiagų, yra naudingi organizmui...

    5
  • Net ausys linko veltui valgant
    Net ausys linko veltui valgant

    Galima, pasirodo, prieiti liepto galą ne tik atliekant blogus darbus, bet ir valgant. "Serijinis ėdikas galės susipažinti su kalėjimo meniu", – ironizuoja Suomijos žiniasklaidininkai straipsnio, kuriame aprašo savo šalies g...

    2
  • Ar jums lašiniai – skanėstas?
    Ar jums lašiniai – skanėstas?

    Artėja laikas, kai klaipėdiečiai dažniau nei bet kada metuose dairysis į lašinius. "Kokteiliui" pavyko sužinoti, kad nuo lapkričio iki vasario mėnesio šio mėsos produkto suvartojimas būna kone dvigubai didesnis nei, pavyzdži...

    5
  • Egzaminai – vis keblesni
    Egzaminai – vis keblesni

    "Kokteilio" gerbėjas Svenas, gyvenantis anapus Baltijos, papasakojo, kad jo tautiečiai – švedai vis sunkiau išlaiko egzaminą vairuotojo pažymėjimui gauti. Su teorinėmis ir praktinėmis užduotimis nesusitvarko daugiau nei p...

    4
  • Kaune – dar viena skulptūra
    Kaune – dar viena skulptūra

    Neseniai Kaunas nušluostė nosį Vilniui per gana trumpą laiką pastatęs Vyčio skulptūrą "Laisvės karys", o šiomis dienomis kauniečiai užsimojo mieste pastatyti dar vieną paminklą. Ir ne kokiai nors iškiliai valstybės ...

  • Lūžo vėliava, krito vadas
    Lūžo vėliava, krito vadas

    Jau greitai bus dešimt dienų, kaip kone miesto centre, prie Senojo turgaus stotelės, žmones šiurpina nulūžusi vėliava, kuri simbolizuoja, kad 2018-aisiais Klaipėda yra Europos sporto "bamba", kitaip – sostinė. Metalas nea...

  • Nesibaiminkite kerpių
    Nesibaiminkite kerpių

    Sodininkai, kurie nerimaujate dėl apkerpėjusių medžių, būkite ramūs. Gausybė kerpių sode rodo, kad apylinkių oras – labai švarus. Kerpės – įdomūs organizmai, nes jų gyvenimas skaičiuojamas šimtais ir net tūkstančiais...

  • Gandras vis stebina žmones
    Gandras vis stebina žmones

    Kintų miestelio gyventojai nebekreipia dėmesio, o į šią Šilutės rajono vietovę užsukantys svečiai vis dar kraipo galvas ir fotografuoja gandrą. Praniumi pakrikštytas mūsų nacionalinis paukštis nesvajoja apie šiltus...

  • Ant mūsų stalo
    Ant mūsų stalo

    Nuo lapkričio iki gruodžio kiekvienais metais tarp klaipėdiečių populiariausi būna svogūnai ir krapai, taip pat uostamiesčio gyventojams patinka petražolės, kalendros, mėtos, bazilikai, rozmarinai. O štai pastarnokus, pankolius, valgomąsias...

    1
Daugiau straipsnių