Kai svečiai užsuka nepasibeldę

Tikriausiai kiekvienam "Kokteilio" skaitytojui teko šaldytuve ieškoti, kuo pavaišinti netikėtai užsukusius svečius.

Vakare užkandžiauti kaloringu maistu nepatartina, bet dažnai jis – greičiausias būdas suktis iš padėties. Tačiau yra ir tokių užkandėlių, kurių net prieš miegą pakramsnojus sąžinė negrauš.

Traškučiai, kietasis sūris, dešra su pelėsiu – populiarūs užkandžiai. Vis dėlto juos derėtų vartoti saikingai. Galite, pavyzdžiui, paruošti svečiams brokolių "sparnelius" arba burokėlių "traškučius". Ir skanu, ir nebrangu.

"Sparnelių" skonis maloniai nustebins ne tik atėjūnus, bet ir jus pačius. Supjaustykite brokolį norimo dydžio gabalėliais, suberkite juos į indą ir apšlakstykite mėgstamu aštriu padažu. Gabaliukus apvoliokite maltuose džiūvėsėliuose, grikių miltuose ar susmulkintuose kukurūzų dribsniuose. Kepkite iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol gabalėliai taps auksaspalviai ir traškūs.

Aštrumą sumažins pieno produktai, todėl, jei nesate pratę valgyti itin aštriai, prie šio patiekalo puikiai tiks padažas, kurį galite pagaminti iš graikiško jogurto ir sezoninių prieskoninių žolelių.

Paskaičiuota, kad šis patiekalas kainuos apie 5 eurus, o galutinė produktų kaina priklauso nuo to, kokiuose miltuose pasirinksite apvolioti brokolio gabalėlius.

O štai burokėlių traškučiai jums nekainuos nė euro. Jų gamyba – nesudėtinga ir greita.

Burokėlius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Stenkitės pjaustyti vienodo dydžio, kad visi tolygiai iškeptų vienu metu. Sudėkite griežinėlius vienu sluoksniu į aliejumi pateptą bei kepimo popieriumi išklotą skardą, dar pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–60 min., kol burokėliai taps traškūs.


Šiame straipsnyje: kokteilis

NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

  • Karališkos šeimos gerbėja
    Karališkos šeimos gerbėja

    Anglė Margaret Tyler keturių kambarių bute sukaupė daugiau nei 10 tūkst. įvairių daiktų, susijusių su britų karališkąja šeima. Moteris tvirtino, kad draudimo kompanija jos kolekciją įvertino daugiau nei 70 tūkst. JAV dolerių, ta...

    2
  • Pramoga, reikalaujanti kantrybės
    Pramoga, reikalaujanti kantrybės

    Esate dėję akmenį ant akmens? Pabandykite. Iš pradžių vieną ant kito uždėkite bent keturis riedulius. Pamatysite, kad nėra taip paprasta. Tai jums ne lygiašonės plytos – reikės kantrybės, šaltų nervų ir kruopštum...

  • Paragaukite „kepto oro“
    Paragaukite „kepto oro“

    Italų virėjas Nicola Dinato iš nedidelio Kastelfranko Veneto miestelio klientams siūlo "kepto oro". Jis iš manioko šakniagumbių krakmolo (tapijokos) pagamina kamuoliukus, kuriuos išdžiovina, o vėliau apkepa aliejuje...

  • Rusai aplenkė – pagerbė Ё
    Rusai aplenkė – pagerbė Ё

    "Kokteilis" neseniai rašė apie kauniečius, užsimojusius mieste pastatyti paminklą ne kokiai nors iškiliai valstybės asmenybei, o tiesiog paprastai raidei Ė. Lietuvos kalbininkai dievagojasi, kad toji balsė nėra paprasta, kaip m...

    1
  • Šerkite paršą ciklais
    Šerkite paršą ciklais

    Didelio skaitytojų dėmesio sulaukė "Kokteilio" tema-klausimas "Ar jums lašiniai – skanėstas?", kur teigiama, kad, valgant saikingai, lašiniai, kuriuose gausu vitaminų ir naudingų medžiagų, yra naudingi organizmui...

    5
  • Net ausys linko veltui valgant
    Net ausys linko veltui valgant

    Galima, pasirodo, prieiti liepto galą ne tik atliekant blogus darbus, bet ir valgant. "Serijinis ėdikas galės susipažinti su kalėjimo meniu", – ironizuoja Suomijos žiniasklaidininkai straipsnio, kuriame aprašo savo šalies g...

    2
  • Ar jums lašiniai – skanėstas?
    Ar jums lašiniai – skanėstas?

    Artėja laikas, kai klaipėdiečiai dažniau nei bet kada metuose dairysis į lašinius. "Kokteiliui" pavyko sužinoti, kad nuo lapkričio iki vasario mėnesio šio mėsos produkto suvartojimas būna kone dvigubai didesnis nei, pavyzdži...

    5
  • Egzaminai – vis keblesni
    Egzaminai – vis keblesni

    "Kokteilio" gerbėjas Svenas, gyvenantis anapus Baltijos, papasakojo, kad jo tautiečiai – švedai vis sunkiau išlaiko egzaminą vairuotojo pažymėjimui gauti. Su teorinėmis ir praktinėmis užduotimis nesusitvarko daugiau nei p...

    4
  • Kaune – dar viena skulptūra
    Kaune – dar viena skulptūra

    Neseniai Kaunas nušluostė nosį Vilniui per gana trumpą laiką pastatęs Vyčio skulptūrą "Laisvės karys", o šiomis dienomis kauniečiai užsimojo mieste pastatyti dar vieną paminklą. Ir ne kokiai nors iškiliai valstybės ...

  • Lūžo vėliava, krito vadas
    Lūžo vėliava, krito vadas

    Jau greitai bus dešimt dienų, kaip kone miesto centre, prie Senojo turgaus stotelės, žmones šiurpina nulūžusi vėliava, kuri simbolizuoja, kad 2018-aisiais Klaipėda yra Europos sporto "bamba", kitaip – sostinė. Metalas nea...

Daugiau straipsnių