Šerkite paršą ciklais

Didelio skaitytojų dėmesio sulaukė "Kokteilio" tema-klausimas "Ar jums lašiniai – skanėstas?", kur teigiama, kad, valgant saikingai, lašiniai, kuriuose gausu vitaminų ir naudingų medžiagų, yra naudingi organizmui.

Zelemunčikas prisipažino, kad jam seilė tįso skaitant apie šį mėsos produktą.

"Už "kūdą" lietuvišką pensiją tikrų lietuviškų lašinių, nei storų, nei su raumenukais, neįpirksi, – apgailestavo skaitytojas ir patarė kiaulių augintojams: – Penimą paršą mėnesį šerkite kvietiniais miltais su virtomis bulvėmis, mėnesį tik burokų lapais su trupučiu pieno ir kiaulpienių lapais. Kiek ciklų pakartosite, tiek sluoksnių raumenų lašiniuose turėsite. Išbandyta ir patikrinta."

Kategoriška nuomonė

"Nėra skanių trapių sukramtomų plona "skūra" lietuviškų lašinių – yra kažkoks daniškas tįsalas", – pareiškė Nera.

Gelbsti nuo Alzheimerio

Anot Nezabitausko, lašiniai su raumenų sluoksniu, jau ne lašiniai, o – šoninė.

"Lašiniuose raumenų nebūna. Beje, lašiniai, ne šoninė, – gera profilaktinė priemonė nuo Alzheimerio ligos", – pažymėjo vyriškis.

Lašiniai padėjo išgyventi

Verta prisiminti, kad kadaise Lietuvos žiniuonė ir žolininkė Eugenija Šimkūnaitė yra pasakiusi: "Lašiniuose yra visos medžiagos, reikalingos žmogaus organizmui, todėl juos valgyti – labai sveika."

Nuo savęs skaitytoja pridėjo: "Niekada lašinių nepersivalgysime. Užtenka gabalėlio, ir esi sotus. Misdami lašiniais, svogūnais ir rugine duona, partizanai bunkeriuose išsilaikė 10 metų. Verta susimąstyti, tema verta dėmesio, dėkui autoriui."

Dar apie šį gėrį

Mitybos specialistai sveikam žmogui rekomenduoja per dieną suvartoti iki 30 g lašinių. Pavyzdžiui, naudinga atsipjauti gabalėlį lašinių ir suvalgyti jį ryte. Tokiu būdu ne tik gausite jėgų, bet ir pagerinsite organizmo tonusą, mat lašiniuose yra daug vitaminų, karotino, arachidono rūgšties bei kitų organizmui svarbių medžiagų.


Šiame straipsnyje: kokteilis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Ari,esi pašlemėkas.Tas tavo kombikormas ir yra tai kuo kiaulės penims dabar.Todėl ir lašinių tik vaizdas,o skonis kaip ūkinio muilo.

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Kodėl niekas?Aš tikiu.Tereikėjo tinkamai,pagal lietuviškus receptus natūraluai pasūdyti,laikyti tinkamoje temperatūroje,tinkamai alksninėm malkom medinėje rūkykloje išrūkyti 2 oaras ir bebaigiant rūkyti kadagio šakelių dūmeliu pakvėpinti.O prie ruginūkės su rugine duona pati ta užkanda.

Aris

Aris portretas
Truputį apsirikai. Grūdų tuo metu buvo, bet buvo sunku gauti taip vadinamos,,kombikormos"kurios gaudavai nusipirkti priklausomai nuo priduoto pieno kiekio į pieninę. Geriau buvo tiems kas dirbo fermose,melžėjoms, šėrimas,tie vistiek po truputį nukniaukdavo. Todėl nors ir buvo draudžiama penėdavo gyvulius duona kuri kainavo kapeikas. Dėl mėsos skonio komentarų turbūt nereikia. Būtent skonį ir gadina ne šėrimas,bet besaikis penėjimas kombinuotais pašarais.
VISI KOMENTARAI 5
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

  • Katė – ne teroristė
    Katė – ne teroristė

    Netoli Jono kalnelio, laukymėje, kur kadaise stovėjo Šv. Jono bažnyčia, ir veikiausiai kada nors vėl stovės, visus metus akis džiugina žavus vienos garbios Klaipėdos ponios kūrinys – didelė prakartėlė po stiklo gaubtu, kuri pernai puo...

  • Kalėdinė apokalipsė
    Kalėdinė apokalipsė

    Yra toks gražus kalėdinis filmas "Čarlis ir šokolado fabrikas". Jau iš pavadinimo aišku, kad tame filme šokoladas liejasi laisvai. Panašiai praėjusią savaitę (gerai dar, kad ne prieš pat Kalėdas) nutik...

  • Kur ritasi pasaulis?
    Kur ritasi pasaulis?

    Švedai nusiteikę grįžti į ikikolumbinius laikus. "Kokteilis" primena, kad tai buvo metas, kai niekas nežinojo to pragaro pramano – tabako ir niekas nerūkė anei pypkių, anei cigarečių. Prieš kelias dienas Švedijos ...

    1
  • Klausimas kulinarui
    Klausimas kulinarui

    Toks ponas S., didelis gurmanas, mėgstantis daryti valgį ir besidomintis visokiomis kulinarinėmis naujovėmis, viename solidžiame leidinyje aptiko dėmesio vertą receptą, kaip pagaminti tešloje keptą kalakutienos pjausnį, iliustruotą jau gatavo...

  • Kodėl tyli telefonai?
    Kodėl tyli telefonai?

    "Kokteilis" sulaukė tokios hiperaktyvios ponios K., kurios charakterį geriausiai atspindėtų palyginimas su lašu vandens į verdančio aliejaus puodą, skambučio. Ponia primygtinai reikalavo, kad "Kokteilis" paskambintų į polic...

  • Geležinė logika
    Geležinė logika

    Vaikai neretai nustebina suaugusiuosius savo pastebėjimais. Štai Doviluose (toks Klaipėdos priemiestis, tenesupyksta Gargždai) gyvenanti ką tik mokyklą pradėjusi lankyti Urtė savo įžvalgomis nustebino tėtį, mamą, abu senelius, krikšto...

  • Priklausomybė atostogoms
    Priklausomybė atostogoms

    Didysis "Kokteilio" mohikanas – priklausomybę nuo dviračio ir atostogų kiekvieną metų ketvirtį (gerai, kad ne kas antrą dekadą) turintis šmaikštusis Česka vėl ilsisi. Ir tegul. Juolab ir proga rimta – reikia aplank...

  • Laikrodžiai rodo vėjus
    Laikrodžiai rodo vėjus

    "Grybaujantys" vieši laikrodžiai Klaipėdoje – amžina problema, kaip ir tualetų stoka, kai mieste nėra Jūros šventės. Šeštadienį klaipėdietis Darius iš prie Biržos tilto stūksančio informacinio stu...

    3
  • Miniatiūrinis kaimas pelėms
    Miniatiūrinis kaimas pelėms

    "Kokteilis" įsitikinęs, kad visi skaitytojai yra matę soduose pelių. Nemeluokime sau – pamatę šiuos graužikus tikrai nesusižavėdavome. Britų fotografas Simonas Dellas sumąstė šiuos mažus gyvūnėlius parodyti i&scaron...

    1
  • Artėjant šventėms
    Artėjant šventėms

    Anot žinomo kulinaro Vincento, Klaipėdos ir Karaliaučiaus kraštuose ypač populiarūs būdavo advento žąsų turgūs. Daugiausia šių paukščių būdavo suvežama ir sunešama prieš pat Kalėdas. Jų skerdiena sverdavo nuo...

    1
Daugiau straipsnių