Airijoje per žvejybos išvyką žuvo du lietuviai

  • Teksto dydis:

Airijos šiaurėje du Lietuvos piliečiai praeitą savaitgalį žuvo išplaukę į žvejybos išvyką „pavojinguose vandenyse“ prie Donegolo apygardos krantų, pranešė pareigūnai ir žiniasklaida.

Kaip rašo dienraštis „Irish Independent“, 56 metų Rimantas Barauskas, gyvenęs Oldkslio mieste Mido apygardoje, ir apie 40 metų jo draugas Raimundas Jezdauskas, gyvenęs Balimahūne Longfordo apygardoje, šeštadienį apie pietus išplaukė į jūrą 5 m ilgio pripučiama valtimi. Vietos gyventojai paskelbė pavojų, kai jūroje vakare prasidėjo audra, o vyrai negrįžo į prieplauką.

Sekmadienį R.Barausko kūnas buvo rastas bangų išmestas į krantą, o nebegyvą R.Jezdauską vandenyje rado Airijos pakrančių sargyba, nurodė laikraštis. Jų valtis buvo rasta išmesta ant uolų.

Krante rastas lavonas buvo be gelbėjimosi liemenės, o jūroje rastas nuskendęs vyras liemenę dėvėjo. Dar dvi gelbėjimosi liemenės buvo rastos valtyje, pažymėjo „Irish Independent“.

Laikraštis citavo neįvardyta šaltinį, kad maždaug prieš mėnesį abu vyrai buvo išgelbėti jūroje per kitą incidentą, kai jų valtyje baigėsi degalai, ir ji įstrigo ant vienos vietos salos kranto.

Vietos pakrančių apsaugos pareigūnas Shane'as McCruddenas (Šeinas Makrudenas) sakė leidiniui, kad tąsyk nelaimė buvo ištikusi tokio paties tipo valtį ir kad ja plaukė keturi vyrai, iš kurių du nedėvėjo gelbėjimosi liemenių.

„Griežtai juos perspėjome, kad jie būtų atsargūs jūroje“, – sakė Sh.McCruddenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oldkslis :O

Oldkslis :O  portretas
Buvo ir tebera Oldcastle, bet po liet. zurnaliugos remixo tapo Oldksliu...

Dainius

Dainius portretas
nuuu gal ne.nors...

šiaip

šiaip portretas
Įdomu, ar Airijoje gyvena daugiau lietuvių nei Lietuvoje?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių