Gimdyvę į ligoninę lydėjęs pareigūnas: norėjosi kuo greičiau nuvykti

Du Joniškio policijos patruliai ankstų rytą lydėjo į ligoninę Šiauliuose skubančią gimdyvę.

Joniškio rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausieji patruliai Žilvinas Burkus ir Giedrius Stankus buvo pakeliui į Šiaulius, kai jų ekipažą pavijo lengvasis automobilis. Mirksėdamas šviesų žibintais, vairuotojas prašė policininkų sustoti. Paaiškėjo, kad reikalinga pareigūnų pagalba – kuo greičiau reikia palydėti mašiną iki ligoninės, nes vairuotojas veža netrukus gimdysiančią dukrą.

„Viskas prasidėjo apie 5 val. ryto, tad greitai iš Joniškio išskubėjom į Šiaulius. Pakeliui pamatėme pareigūnų automobilį, paprašėme pagalbos. Pareigūnai į visą situaciją sureagavo labai operatyviai ir palydėjo mus iki Motinos ir vaiko klinikos. 15–20 min. važiuojant per miestą tikrai būtumėm sugaišę, nes Šiauliuose prasidėjo intensyvesnis eismas“, – pasakoja naujagimio senelis Gintaras Sveikackas.

Policininkai bijojo, kad neprasidėtų gimdymas ir nereikėtų jo patiems priimti. Jie priekyje važiavo su švyturėliais, nerimavo, kad tik laimingai nuvyktų iki ligoninės.

„Pirmą kartą teko lydėti gimdyvę. Buvo didelis jaudulys, atsakomybė ir noras kuo greičiau nuvykti“, – sako pareigūnas Žilvinas Burkus.

Į ligoninę moteris pristatyta greitai, tad laiku gavo medikų pagalbą ir tą pačią dieną pagimdė sveiką berniuką, jį pavadino Matu, pranešė Šiaulių apskrities policija.

Matuko mama Agnė Sveikackaitė dėkojo pareigūnams už pagalbą.

„Stresas buvo labai didelis, nes nesitikėjom, kad taip greitai vaikelis norės pasibelsti į pasaulį. Esu be galo dėkinga, kad mus palydėjo, greitai atsidūrėme klinikoje ir susilaukėme nuostabaus, sveiko kūdikėlio“.

Šeimai iš ligoninės sugrįžus į namus, juos aplankė pagalbą suteikę pareigūnai – tėveliams padovanojo policijos angelą, kad saugotų visą šeimą ir pliušinį vaikui žaislą – šuniuką Amsių.


Šiame straipsnyje: gimdymaspatruliaigimdyvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių