Lietaus nuostoliai Lietuvoje: užtvindyti rūsiai, žaibo prakirsta dujų trasa

  • Teksto dydis:

Antradienio vakarą ir naktį lietus su perkūnija Lietuvoje pridarė nuostolių: vanduo užliejo pastatų rūsius, prakirto dujų tiekimo trasą.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos duomenimis, apie 20.28 val. pranešta, kad Utenoje žaibui trenkus į žemę buvo pažeista dujų tiekimo trasa, nežymiai veržėsi bei degė dujos.

Atvykę ugniagesiai aptvėrė įvykio vietą ir budėjo iki kol atvyko dujų avarinė tarnyba.

Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) duomenimis, Utenos miesto pakraštyje į skirstomojo dujotiekio apsaugos zoną trenkus žaibui, kilo gaisras, tačiau dujų vamzdis pažeistas nebuvo.

Gaisras ESO avarinės ir gelbėtojų tarnybų buvo užgesintas, gyventojų saugumui pavojaus nebuvo.

ESO specialistai atlieka dujų sistemos patikrinimo darbus ir aiškinasi kilusio gaisro priežastis.

Apie 18 val. į ugniagesius kreipėsi Pasvalio gyventojai, kurie pranešė apie užpiltą namo rūsį ir garažą. Panaudojus motorinį siurblį, vanduo iš individualaus namo rūsio buvo ištrauktas.

20 valandą pranešta, kad apsemtas Širvintų ligoninės rūsys. Dėl to buvo atjungtas elektros tiekimas į pastatą, išsiurbtas vanduo.

21.35 val. pranešta, kad vandeniu užpiltos siurblinės Lietuvos elektrinėje. Ugniagesiai vandenį iš jų išpumpavo.

Kaip BNS informavo Hidrometeorologijos tarnyba, Vilniuje antradienį vakare ir trečiadienį naktį iškrito 45 milimetrai kritulių– mažiau negu per birželio pabaigoje įvykusią liūtį. Tada iškritusių kritulių kiekis siekė 55 milimetrus.

Daugiausiai per antradienio ir trečiadienio liūtį lijo Elektrėnuose – čia fiksuotas katastrofinis lietus – 80 milimetrų. Trakuose iškrito apie 78 milimetrai kritulių, Molėtuose 54 milimetrai – čia fiksuoti stichiniai lietūs.

Taip pat daug lijo Ignalinos rajone (53 mm), Švenčionyse (46 mm), Alytuje (34 mm).


Šiame straipsnyje: lietusliūtisnuostoliaižaibas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurgis

Jurgis portretas
Kodėl nerašot ar atlaikė liūtį daugiabūčių stogai, ar nepliaupė vanduo per lubas ir sienas jeigu nelabai koks stogas, kiauras. Jūs tik rašot kas žemėj dėjosi, o kas dėjosi jeigu prakiures stogas, ir nuo tokios liuties, apsemė viršutinių aukštų gyventojus, čia tai baisiau negu kad apsėmė gatves ar rūsius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių