Per parą Lietuvoje keliuose sužeisti 26 žmonės

  • Teksto dydis:

Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, spalio 25 d. mūsų keliuose įvyko kiek daugiau, nei pastarosiomis dienomis. Užregistruoti 20 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeisti 26 žmonės.

Vieną eismo įvykį, kuriame nukentėjo žmonės, sukėlė neblaivus vairuotojas. 

Šešiuose įvykiuose buvo sužeisti nepilnamečiai, 5 iš jų – pėsčiųjų perėjose partrenkti vaikai. Per parą įvykiuose daugiausia buvo sužeista pėsčiųjų – 11 žmonių, 10 pėsčiųjų buvo partrenkti pėsčiųjų perėjose, beveik visi šie eismo įvykiai įvyko tamsiuoju paros metu.

Per parą policijoje buvo užregistruota 50 techninių eismo įvykių, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo. Keturis tokius eismo įvykius sukėlė neblaivūs vairuotojai. Pareigūnai nustatė 18 neblaivių vairuotojų, 14 iš jų buvo nustatytas didesnis, nei 1,5 prom. girtumas.

Keletas eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės:

7.37 val. Panevėžyje, Smėlynės g. - Aguonų g. sankryžoje, automobilis „Volvo V40“, kurį vairavo 63 m. vyras, važiuodamas šalutiniu keliu ir sankryžoje sukdamas į dešinę, nepraleido jam iš kairės pagrindiniu keliu dviračiu važiavusio 56 m. vyro ir su juo susidūrė. Dėl eismo įvykio metu patirtų sužalojimų dviratininkas gydomas ligoninės neurochirurgijos skyriuje.

14.15 val., Telšiuose, S. Daukanto g., 40 m. vyras, važiuodamas automobilį „Renault Traffic“, šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje su Turgaus a., susidūrė su automobiliu „Opel Zafira“, kurį vairavo 68 m. vyras. Eismo įvykio metu pastarojo automobilio vairuotojas buvo sužeistas ir gydomas ambulatoriškai.

14.59 val. Kauno r., Samylių sen., Šlienavos k., automobilį „Ford Focus“, vairavęs neblaivaus 49 m. vyras, nesuvaldė automobilio, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į kelio atitvarus. Vairuotojui buvo nustatytas 2.41 promilių girtumas.

15.22 val., Kaune, Partizanų g., automobilio „Chrysler Touring“ 50 m. vairuotojas, būdamas visiškai girtas, nesuvaldė vairuojamo automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į kelio atitvarus. Neblaiviam vairuotojui buvo nustatytas sunkus, 3,16 prom. girtumo laipsnis, vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į policijos areštinę.

Sutemus, 17.54 val. Ukmergėje, Kauno g., 59 m. moteris, vairuodama automobilį „Opel Tigra“, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė 15-metį paauglį, kuris dėl sužalojimų buvo paguldytas į vaikų ligoninę.

20.25 val. Kaune, R. Kalantos g., automobilis „Toyota Corolla“, vairuojamas 49 m. moters, pėsčiųjų perėjoje partrenkė 23 m. pėsčiąjį, kuris dėl sužalojimų buvo nuvežtas į ligoninę. Įvykio metu eismo sąlygos buvo labai prastos, smarkiai lijo, buvo tamsus paros metas, kelio danga šlapia ir slidi.

21.00 val. Kaune, Ateities plente, automobilis „Mercedes-Benz E220“ Vokietijos reg. numeriais, vairuojamas 40-mečio Kirgizijos piliečio, nepakluso policijos pareigūnų reikalavimui sustoti, dideliu greičiu bandydamas pasprukti, nuvažiavo nuo kelio, trenkėsi į kelio atitvarus, po to į betoninį kelio apšvietimo stulpą, nulauždamas jį ir, galiausiai, susidūrė su tarnybiniu policijos automobiliu „Škoda Yeti“. Eismo įvykio metu nukentėjo policijos automobilyje važiavę policijos pareigūnai, dėl patirtų sužalojimų jie gydomi ambulatoriškai. Pirminiais duomenimis, eismo įvykį sukėlęs vairuotojas buvo neblaivus, tačiau atsisakius pasitikrinti girtumą, vyras buvo pristatytas į medicinos įstaigą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių