Pasieniečiai iš oro rado dingusią moterį

  • Teksto dydis:

Pirmadienio naktį pasieniečiai su sraigtasparniu ir termovizoriumi rado dingusią 79 metų moterį.

Pirmadienio naktį pasieniečiai su sraigtasparniu ir termovizoriumi rado dingusią 79 metų moterį.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), vėlų sekmadienio vakarą į tarnybos Aviacijos rinktinę pagalbos kreipėsi policija – pranešta, kad iš namų išėjo iš negrįžo 79-erių Utenos rajono gyventoja.

Senolės, vilkėjusios lengvus drabužius, pasigesta sekmadienio vakarą, jos paieška buvo nesėkminga. Dėl sunkiai prieinamų apylinkių paprašyta pasieniečių, galinčių ieškoti iš oro, pagalbos.

VSAT Aviacijos bazėje, įsikūrusioje Trakų rajono Paluknio miestelyje, buvo paskelbtas dalinis aliarmas ir sukviesta įgula. Netrukus iš Paluknio pakilo pasieniečių sraigtasparnis „Eurocopter EC 135“.

Pirmadienio naktį į numanomą paieškos rajoną nuskridę pasieniečiai apylinkes iš oro žvalgė į aplinkos temperatūros skirtumus reaguojančia termovizorine kamera. Maždaug po valandos skraidymo virš Saldutiškio miestelio apylinkėse esančių miškų ir pelkėtų vietovių, pasieniečių operatorius termovizorine kamera užfiksavo objektą. Aptikti šilumos skirtumai leido daryti prielaidą, kad užfiksuota gyva būtybė. Ši krūmokšniais apaugusi vieta buvo už maždaug kilometro nuo Saldutiškio.

VSAT pilotai priskrido arčiau ir pamatė tamsoje ant žemės sėdinčią, sąmonės nepraradusią moterį, kaip paaiškėjo vėliau, dingusią Utenos rajono gyventoją. „Eurocopter EC 135“ pakibo virš jos, o sraigtasparnio įgula informacija apie rastą žmogų ir vietos koordinates perdavė antžeminėms pajėgoms. Netrukus į šią vietą atskubėjo policijos pareigūnai, kurie rastai moteriai suteikė visą reikalingą pagalbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių