Pasienyje su Rusija – granata ir šaudmenys

  • Teksto dydis:

Patruliuodami prie Nemuno pasieniečiai aptiko karo laikų granatą ir kelis šaudmenis. Radinius išminuotojai sunaikino vietoje.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pasieniečiai patruliavo Pagėgių savivaldybės Lazdėnų kaimo ribose netoli Nemuno, kuriuo eina siena su Rusija. Ant upės kranto patruliai pastebėjo sprogmenį ir keletą šaudmenų. Manoma, kad jie likę nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

Kaip įprasta tokiais atvejais, pasieniečiai apie radinį informavo Bendrąjį pagalbos centrą. Kol atvyko Juozo Vitkaus inžinerinio bataliono išminuotojai, pareigūnai ėmėsi sprogmens ir šaudmenų apsaugos.

Atvykę  išminuotojai  nustatė, kad aptikta karo laikų rankinė granata “RG 42”. Granata ir šaudmenys sunaikinti vietoje.

Šiemet tai buvo jau tryliktas toks atvejis, kai panašiomis aplinkybėmis pasieniečiams teko saugoti aptiktus karo laikų sprogmenis ir kviesti išminuotojus. Visi jie fiksuoti pasienyje su Rusija.

Pernai tokių įvykių buvo 23. Iš jų 14 kartų pavojingi sprogmenys buvo rasti pasienyje su Rusija, keturis kartus – pasienyje su Baltarusija, tris kartus – šalies viduje ir dusyk – pajūryje.


Šiame straipsnyje: pasienissprogmuosprogmenys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių