Pasienyje su Rusija vėl rasti pavojingi sprogmenys

  • Teksto dydis:

Pasienyje su Rusija pareigūnai aptiko karo laikų minosvaidžio miną ir rankinę granatą. Išminuotojai pavojingus sprogmenis sunaikino.

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pareigūnai vykdė tarnybą prie pat sienos su Rusija esančio Turčinų kaimo ribose. Patruliai savo kelyje pastebėjo sprogmenį. Siekdami išvengti pavojaus pareigūnai įvedė planą „Skydas“.

Apie sprogmenį buvo pranešta išminuotojams ir policijai. Šilgalių pasieniečiai beveik tris valandas vykdė įvykio vietos apsaugą. Atvykę Juozo Vitkaus Inžinerijos bataliono išminuotojai nustatė, kad radinys – Antrojo pasaulinio karo 81 mm minosvaidžio mina. Sprogmuo buvo sunaikintas vietoje.

Šeštadienį patruliuodami prie sienos su Rusija Vilkaviškio rajono  Miestlaukio kaimo ribose pareigūnai rado dar vieną Antrojo pasaulinio karo laikų sprogmenį.

Scenarijus buvo panašus kaip ir pirmuoju atveju – VSAT pareigūnai ėmėsi įvykio vietos apsaugos, įvedė planą „Skydas“ ir informavo kompetentingas tarnybas. Po beveik penkių valandų į įvykio vietą atvykę J. Vitkaus Inžinerijos bataliono išminuotojai nustatė, kad rastas sprogmuo yra rankinė granata F-1. Ji sunaikinta Lakštučių sąvartyne.

Šiemet pasitaikė aštuoni tokie atvejai, kai panašiomis aplinkybėmis pasieniečiams teko saugoti aptiktus karo laikų sprogmenis ir kviesti išminuotojus. Visi jie fiksuoti pasienyje su Rusija.

Pernai tokių įvykių buvo 23. Iš jų 14 kartų pavojingi sprogmenys buvo rasti pasienyje su Rusija, keturis kartus – pasienyje su Baltarusija, tris kartus – šalies viduje ir dusyk – pajūryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių