Moteris pusmetį gyveno su sūnaus lavonu: įtarimų kilo pamačius, kad galva ir kojos – juodos

  • Teksto dydis:

Pasvalyje, spėjama, viename iš daugiabučių motina su lovoje mirusiu sūnumi pragyveno visą pusmetį. Kaip galėjo nutikti, kad daugiabutyje niekas iš kaimynų net neįtarė, jog už sienų tiek laiko guli miręs žmogus? Socialinių darbuotojų buto savininkė neva neprisileido, pagalbos neprašė, o kaimynai galvojo, kad laiptinėje atsiradęs tvaikas buvo dėl nešvaros.

Skelbiama, kad kaimynai pranešė apie įtarimus, jog seniai nebemato pas motiną grįžusio pusamžio sūnaus. Dingusiojo motina kaimynams aiškino, kad sūnus miega. Tačiau lavoną radusi policija teigia, kad motina su mirusiu sūnumi bute pragyveno iki pusmečio.

„Nelabai buvo kam jo pasigesti. Jis buvo nedirbantis, giminių daugiau neturėjo, kartais išvykdavo dirbti į užsienį“, – sakė Pasvalio rajono policijos vadovas Einis Kudžma.

Socialiniai darbuotojai į moters butą nepatekdavo, jų neįsileisdavo, pagalbos nepriimdavo.

83-ejų šeimininkė į butą socialinius darbuotojus bei policiją pagaliau įsileido tik tarpininkaujant artimai draugei.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mums kilo įtarimas dėl to, kad sūnaus galva ir kojos juodos spalvos. Ir paaiškėjo, kad tas asmuo miręs jau seniai, kūnas sudžiūvęs“, – aiškino E. Kudžma.

Pirminiais duomenimis, smurto žymių nerasta, mirties priežastį bandys nustatyti ekspertai.

Patys artimiausi kaimynai neslepia jutę tvaiką, moters sveikatos bėdas matę, bet kam kištis, jei yra kiti. Tačiau seniūnijos socialiniai darbuotojai tvirtina, kad iki buto pramynė takus. 

„Mūsų rankos surištos. Prievarta jam kažkokių paslaugų priskirti tikrai negalime“, – komentavo socialinė darbuotoja Danguolė Tomkūnienė.

Kol vyksta tyrimas, buto savininkę pasiėmė artima draugė. Teigiama, kad moteris – buvusi gydytoja, netekusi jau antro sūnaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi

Chi portretas
Mūsų laiptinės pirmame aukšte gyvena senukai, laiko šuniuką- smarvė neišpasakyta. Dieduks neseniai mirė, manėme, senolė atsigaus, išsivėdins butą. Kur tau, dvokas,vos atidarius duris. Ir ką mes, kaimynai, galime padaryti..

Nausiedianc

Nausiedianc portretas
Nuostabus vedamasis kovo 8 proga... :-D (parašyčiau dar B*L*I*A*T bet užbanys postą...)

<8>

&lt;8&gt; portretas
Man taip pat keista, kodėl epolicija ar kitų atsakingų įstaigų darbuotojai rimčiau nesidomi, nesiima jokių veiksmų ar bent jau neužblokuoja šito "No_Ukraina" IP. Žodžio laisvė ir jo skelbiamas turinys yra ne tas pats. Apskritai, jau seniai laikas ir Kauno dienoje panaikinti komentarų skiltį. Tikiu, kad portalas išsilaikytų ir be jų, galbūt žurnalistai dažniau galvotų kaip sukūrti daugiau kokybiškesnio, labiau informatyvaus turinio straipsnių. Kai žinai, kad negali komentuoti, tai tave turi pritraukti pats straipsnis, o ne galimybė palikti po juo bet kokį minčių kratinį. Nebent jiems reikia kuo daugiau click'ų, tuomet viskas liks taip kaip yra.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių